Presidentskandidaat Kamala Harris (2)

Het aan de kant schuiven van Joe Biden als presidentskandidaat toonde weer eens aan wie daadwerkelijk de lakens uitdeelt in de VS. Wie betaalt bepaalt en dat zijn dus de oligarchen die de peperdure verkiezingscampagnes betalen. Deze oligarchen hebben Joe Biden gemaakt en gebroken. Zo werd er een list uitgerold om de president pootje te lichten. Eerst werd Biden verleid om een extreem vroeg verkiezingsdebat aan te gaan waarvan ze wisten dat het fout zou aflopen. Waarom? Zodat hij definitief en public ontmaskerd kon worden als een dementerende oude man en dus ongeschikt voor het ambt van president. Biden sputterde aanvankelijk hevig tegen, maar toen de grote donateurs uit Sillicon Valley hun portemonnee op de knip begonnen te houden dwong de Democratische Partij president Joe Biden zich ervan te weerhouden om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap. De eer lijkt nu toe te gaan komen aan vicepresident Kamala Harris. Waarmee ze opnieuw geschiedenis zou gaan schrijven. Deze maal als eerste vrouwelijke presidentskandidaat van kleur in de laatste ronde.

Ondanks dat mevrouw Harris een vrouw van kleur is, is het toch lastig om haar te zien als een afstammeling van de verworpenen der aarde. Volgens zowel de Noord-Ierse historicus Stephen McCracken als haar eigen vader stamt ze namelijk af van de beruchte Ierse slavenhouder Hamilton Brown, die op Jamaica zijn fortuin heeft gemaakt. Een man die na toepassing van inflatiecorrectie £11 miljoen aan compensatie voor zijn slaafgemaakten heeft ontvangen van de Britse regering na de afschaffing van de slavernij. In de Zwarte gemeenschap wordt de roep om reparations steeds luider (wellicht moet Kamala Harris in navolging van de Nederlandse ex-premier Mark Rutte en koning Willem Alexander haar excuses aanbieden voor de misdaden van haar voorvader). Vandaar dat ze vaag en tegenstrijdig reageert als haar gevraagd wordt naar haar kijk op reparations. Want ze kan het zich natuurlijk niet veroorloven om de Zwarte stemmer van zich te vervreemden. Doch ze zal waarschijnlijk ook niet wensen dat de vinger naar haar eigen familie gewezen zal gaan worden.

Harris kon eertijds met name tot running mate van Joe Biden benoemd worden dankzij haar donateurs uit Sillicon Valley en een krachtige lobby van Zwarte vrouwen, die vonden dat de naam van Harris naast die van Biden op het stembiljet diende te komen. Als vicepresident was Harris eigenlijk praktisch onzichtbaar. Het was voor het publiek niet duidelijk wat ze precies presteerde, hetgeen maakte dat ze uitgroeide tot de meest impopulaire vicepresidenten uit de geschiedenis. Tevens had Harris te maken met de exodus van verschillende hooggeplaatste leden uit haar staff, met als dieptepunt het vertrek van haar adviseur en woordvoerster Simone Sanders.

Ondanks dat ze bij menigeen de indruk had gewekt voor spek en bonen in de regering Biden te zitten, is ze na het aangekondigde afscheid van de dementerende president dus toch door vele prominente democraten omarmd als zijn beoogde opvolgster. Niettegenstaande dat ze onder (een bepaalde groep) Zwarte vrouwen ongekend populair is gebleven. Ter illustratie, een zoom meeting geleid door Zwarte vrouwen haalde binnen drie uur anderhalf miljoen dollar op voor Harris.

Harris heeft inderdaad een kleurtje, maar voelt zich pas recentelijk verbonden met Zwart Amerika omdat ze hun stemmen nodig heeft. Of meer specifiek, de democratische genomineerde heeft de Zwarte stem nodig, en peilingen toonden dat steeds meer Zwarte Amerikanen van plan waren om voor de Donald te gaan stemmen. Door Harris naar voren te schuiven hoopt men de Zwarte stem weer terug te veroveren.

Het ironische is dat Harris tijdens de vorige presidentsverkiezingen heel ferm verkondigd heeft dat zij niets zou gaan doen voor Zwart Amerika. Bovendien heeft ze tijdens haar carrière als jurist met plezier veel Zwarte gezinnen de afgrond in geduwd ten faveure van het prison-industrial-complex. Met die feiten heeft de Hawaiaanse politica Tulsi Gabbard haar eens keihard geconfronteerd tijdens een debat dat legendarisch aan het worden is. Harris had geen antwoord op deze kritiek.

Voor mensen de mensen die niet geïnformeerd zijn, Amerika heeft een commercieel gevangeniswezen waarvan de aandeelhouders er belang bij hebben dat er zoveel mogelijk (Zwarte) mensen de gevangenis in gaan om geëxploiteerd te worden. Wat in de praktijk inhoudt dat mensen voor kleine vergrijpen (zoals het bezit van kleine hoeveelheden marihuana) of zelfs onschuldigen zware gevangenisstraffen krijgen. Mevrouw Harris was in de positie om hervormingen ten goede in te voeren, maar in plaats daarvan heeft ze het juist erger gemaakt. Het prison-industrial-complex is het grootste probleem waar Zwart Amerika mee kampt, en gezien haar duistere verleden lijkt het niet waarschijnlijk dat mevrouw Harris deze racistische gevangenisindustrie gaat aanpakken.

Kwa beleid zal er onder Harris waarschijnlijk weinig veranderen aangezien ze reeds aangegeven heeft op dezelfde voet verder te willen gaan als Biden. Hetgeen betekent de voortzetting van oorlogen. Al heeft de zionistische lobby wel wat twijfels aangezien ze zich ietsje minder pro-Israël uitgesproken heeft dan de huidige president. Wel hebben mensen dichtbij Harris getracht die twijfels bij de zionistische lobby weg te nemen door te benadrukken dat Harris betreffende Israël op één lijn zit met president Biden. Anderzijds wordt Harris weer in de armen gesloten door de Joodse lobby aangezien ze met de Joodse advocaat Doug Emhoff is getrouwd, waaruit volgt dat bij een eventuele verkiezingswinst van la Harris een Joodse man in het Witte Huis mag gaan wonen als eerste first gentleman uit de geschiedenis van de VS.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.