Donald Trump triomfeert

De VS grossiert in omstreden presidentskandidaten. Zo mocht eerder de in emailgate verwikkelde Hillary Clinton om de sleutels van het Witte Huis strijden met de Donald en momenteel zou het moeten gaan tussen diezelfde Donald J. Trump en Joe Biden. Probleem met Biden is dat hij al langere tijd de indruk wekt dementerende te zijn. Die gedachte werd versterkt na zijn debat met Trump een aantal weken geleden alwaar hij ten aanschouwe van de wereld een zeer verwarde indruk maakte. Tot overmaat van ramp kondigde hij tijdens een NAVO-ontmoeting het staatshoofd van Oekraïne aan als president Poetin. Waarmee hij in de ogen van velen bevestigde dat hij aan het dementeren is en dus niet meer geschikt is om als president van de VS te fungeren. Zodoende wordt er momenteel enorme druk uitgeoefend door de Democratische Partij om afstand te doen van zijn kandidatuur en die eer te gunnen aan een ander. Desalniettemin lijkt Biden van geen wijken te willen weten en blijft volhouden dat hij van alle democraten de meeste kans maakt om Trump te verslaan.

De kans dat Trump door de democraten verslagen gaat worden lijkt steeds verder af te nemen. Zeker na het voor Biden rampzalig verlopen debat met Trump. De Trump waarover Biden op 7 fefebruari het volgende zei: “Er is één existentiële bedreiging. Het is Donald Trump. Het gaat niet om mij, het gaat om Trump.” Eerder had Biden Trump een bedreiging voor de democratie genoemd. Existentiële bedreiging, dat zijn zware woorden. Daarmee gaf Biden dus aan dat Trump het voortbestaan van de VS bedreigde. Wat tevens inhoudt dat alles geoorloofd is om Trump te stoppen.

In ieder geval, op 13 juli jongstleden werd er een moordaanslag gepleegd op Trump, waarbij de presidentskandidaat gewond raakte aan zijn oor. Maar reconstructies hebben aangetoond dat het echt maar een haartje scheelde: toevallig bewoog de ex-president zijn hoofd op het moment dat sluipschutter Thomas Matthew Crooks de trekker overhaalde: Donald Trump is door het oog van de naald gekropen.

Hetgeen er op 13 juli geschiedde plaatst hetgeen Biden op 7 februari verkondigde toch in een ander daglicht: zei hij wat hij zei omdat hij aan het dementeren is, of debiteerde hij wat debiteerde omdat hij en de hogere machten achter hem van plan waren letterlijk alles uit de kast te halen om met Trump af te rekenen? Eensgelijk de aanhangers van wijlen Pim Fortuin zullen de trumpisten betogen dat Biden en co op zijn minst bijgedragen hebben tot een atmosfeer die een serieuze aanslag op het leven Trump hebben aangemoedigd.

Los van de vraag of Biden meegeholpen heeft aan het creëren van een atmosfeer roept de aanslag veel vragen op. De beveiliging blijkt nl. opzichtig te hebben geblunderd. Waarom was de omgeving niet eerst goed bestudeerd en volledig uitgekamd door de beveiliging? Met een helikopter of drones hadden alle gunstige plekken voor sluipmoordenaars in kaart moeten zijn gebracht.  Want hoe was het mogelijk dat de sluipschutter in kwestie ten aanschouwe van het aanwezige publiek zich boven op een gebouw kon begeven terwijl de beveiliging niet ingreep? Zelfs niet toen het aanwezige publiek de beveiliging op de aanwezigheid van de schutter wees! De FBI gaat nu onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. Deskundigen hebben er echter op gewezen dat dit een geval is waarbij de slager zijn eigen vlees keurt. Want gezien de blunders die er zijn gemaakt wordt het niet als onwaarschijnlijk geacht dat de FBI (en/of andere alfabetjongens) zelf achter de aanslag zitten. Dus dat ze Crooks op zijn minst bewust zijn gang lieten gaan, terwijl ze wisten wat hij van plan was.

Cui bono? Voor de politicus Donald J. Trump waren de laatste paar weken fantastisch. Eerst maakte zijn laatste concurrent op weg naar een nieuw presidentschap zichzelf onsterfelijk belachelijk tijdens het debat met hem. Daarna een mislukte aanslag op zijn leven, hetgeen hem in de ogen van vele een martelaar maakt, die bereid is een kogel op te vangen voor volk en vaderland. Vervolgens bepaalde de rechter op 15 juli dat de zaak tegen Trump over achtergehouden geclassificeerde documenten niet ontvankelijk wordt verklaard. Al dit alles geeft Trump in de ogen van zijn aanhangers een kogelvrij imago. Zij zullen zeggen dat the powers that be letterlijk alles hebben geprobeerd om Trump uit te schakelen, maar dat ze compleet hebben gefaald. Hij zou van alles en nog wat beschuldigd zijn, zo hij zou zijn macht hebben misbruikt, hij zou met de Russen onder één hoedje hebben gespeeld, etc., ze zouden hem zelfs tot tweemaal getracht hebben af te zetten toen hij president was, en toen alles mislukte hebben ze maar geprobeerd om hem te vermoorden, en zelfs dat mislukte! Dus als de alfabetjongens daadwerkelijk achter de aanslag zitten dan hebben ze op alle fronten gefaald, want Trump is in de ogen van velen nu onsterfelijk.

Overigens gaat er onder Trump wat het buitenlands beleid betreft waarschijnlijk weinig veranderen. Trump is nog een grotere zionist dan Biden, dus de genocide te Gaza zal hij blijven steunen. Ondanks zijn grote mond over het beëindigen van de oorlog te Oekraïne binnen 24 uur is het maar de vraag of hij die belofte gaat waarmaken, aangezien hij eveneens aangegeven heeft niet te willen voldoen aan de voorwaarden die Rusland stelt voor onderhandelingen. Doch het xenofobe binnenlandse beleid dat hij het Amerikaanse publiek belooft onderscheidt hem.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.