De lose-lose situatie van Oekraïne

In 1931 mocht soldaat Smedley Butler met pensioen en ging vervolgens een reeks lezingen geven over zijn bevindingen. Butler was niet zo maar een soldaat. De man was een marinier die tientallen jaren lang overal ter wereld oorlogen had uitgevochten. Tot volle tevredenheid van zijn superieuren, want hij groeide uit tot de meest gedecoreerde militair in de Amerikaanse geschiedenis. De naam van de lezingen die Butler gaf was War is a racket (oorlog is een zwendel). In 1935 heeft hij de inhoud van die lezingen op papier gezet en uitgegeven onder dezelfde titel. Butler was tot de trieste conclusie gekomen dat hij decennialang zijn leven gewaagd had om de belangen van het grote kapitaal te verdedigen. Hij somde zijn bevindingen als volgt op: “Oorlog is zwendel. Dat is het altijd geweest. Het is mogelijk de oudste, gemakkelijk de meest winstgevende, zeker de meest wrede. Het is de enige met een internationale reikwijdte. Het is de enige waarbij de winst wordt uitgedrukt in dollars en het verlies in levens. Een zwendel kan volgens mij het best omschreven worden als iets dat voor de meerderheid van de mensen niet is wat het lijkt. Alleen een kleine ‘inside’ groep weet waar het over gaat. Het wordt uitgevoerd ten voordele van enkelen, ten koste van velen. Met oorlog verdienen een paar mensen enorme fortuinen.”

De vraag is wanneer men in Oekraïne tot dezelfde conclusie zal komen als Butler. Want Oekraïne verliest sowieso. Zelfs als het militair aan het langste eind zal trekken. Waar het momenteel overigens beslist niet naar uitziet, want zelfs de Westerse pers geeft unaniem toe dat het Oekraïense leger op alle fronten terug wordt gedreven. Hoe hard de mainstream Westerse politici en ʽdeskundigenʼ al meer dan twee jaar elke dag de hele dag van de daken schreeuwen dat Rusland onder geen enkel beding mag winnen. Zodoende worden er dus nog steeds vele tientallen miljarden in het Oekraïense leger gepompt, om te elfder uren nog een copernicaanse wending in het strijdgewoel te creëren waardoor Oekraïne de oorlog alsnog zegevierend af kan sluiten.

Niet slechts politici kijken met grote interesse naar Oekraïne. Zo had president Zelensky op 24 januari 2023 een video teleconferentie met niemand minder dan Larry Fink, de CEO van BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld. Het gesprek ging over de wederopbouw van Oekraïne na de oorlog. Fink gaf aan partners te zoeken om Oekraïne na de oorlog weer uit de as te doen herrijzen. Uiteindelijk heeft BlackRock samen met zakenbank JP Morgan Chase de Ukraine reconstruction bank opgezet.

Stel voor dat Oekraïne op wonderbaarlijke wijze de oorlog toch militair gaat weten te winnen. Er is dan echter geen reden voor een feestje, want het gaat daarna alsnog economisch geknecht worden. Niet door de Russen, maar door de ʽboezemvriendenʼ uit het Westen onder auspiciën van BlackRock en JP Morgan Chase. Als een soort van postmoderne VOC gaan BlackRock en co beslag leggen op de rijkdommen van Oekraïne. Een fantastisch verdienmodel. Dat het een lelijk prijskaartje heeft in de vorm van honderdduizenden mensenlevens doet er voor de bedrijven die hun zakken gaan vullen niet zoveel toe. Het Oekraïense volk zal tot in lengte van dage aan de mensen van wie het nu denkt dat het boezemvrienden zijn, de rekening terug moeten gaan betalen.

Het lastige is wel dat de Russen op het moment vertoeven in dat gedeelte van het land dat rijk is aan grondstoffen en mineralen, en waar de industrie is gevestigd. Vandaar dat BlackRock en co er alles aan gelegen is om de drang nach osten van het Oekraïense leger succesvol te maken. Dan blijft nog de vruchtbare grond over alwaar het voedsel voor Europa in de toekomst verbouwd zou moeten worden (en hetgeen wellicht verklaart waarom men de boeren in de EU de nek om tracht te draaien). Het nachtmerrie scenario voor BlackRock is dat de Russen ook aldaar het Westerse proxy-leger voor voldongen feiten gaat plaatsen.

Oekraïne is dus reeds verkocht. De Oekraïners vechten niet voor hun eigen land, maar voor de geopolitieke belangen van het Anglo-Amerikaanse imperium en de economische belangen van BlackRock en co. De Oekraïense regering is reeds jaren geleden gekaapt door banderisten (nazi´s) die met alle geweld oorlog wilden voeren tegen de untermenschen uit Rusland. Aangemoedigd vanuit het Westen is het inderdaad gelukt om Rusland dusdanig te tergen dat die oorlog werkelijkheid werd. Met alle gevolgen van dien: volgens sommige bronnen zijn er inmiddels al 600.000 Oekraïense soldaten gesneuveld. Niet ter meerdere eer en glorie van Oekraïne, maar voor de belangen van Westerse kapitalisten

Wellicht hadden de Oekraïners voordat de pleuris uitbrak beter de wijze raad van ervaringsdeskundige Butler ter harte kunnen nemen, en zich niet voor het karretje van Wall Street moeten laten spannen: “Ik hielp Mexico, vooral Tampico, veilig te maken voor Amerikaanse oliebelangen in 1914. Ik hielp Haïti en Cuba een fatsoenlijke plek te maken voor de jongens van de National City Bank om inkomsten te innen. Ik hielp bij de verkrachting van een half dozijn Centraal-Amerikaanse republieken ten voordele van Wall Street. De lijst van afpersers is lang. Ik hielp Nicaragua zuiveren voor het internationale bankiershuis van Brown Brothers in 1909-1912 (waar heb ik die naam eerder gehoord?). Ik bracht licht in de Dominicaanse Republiek voor Amerikaanse suikerbelangen in 1916. In China zorgde ik ervoor dat Standard Oil ongestoord zijn gang kon gaan.”

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.