Terreuraanslag in Moskou

Op 22 maart jongstleden werd Moskou opgeschikt door een bloedige terroristische aanslag. In een uitverkocht Crocus City Hall zou de rockgroep Piknik op gaan treden. Vier in camouflagekleding gehulde mannen wisten de Crocus City Hall binnen te dringen en begonnen vervolgens met automatische vuurwapens op de aanwezige mensen te schieten. Dat ging enige tijd door, maar op een gegeven moment werden met brandbare vloeistoffen de stoelen en gordijnen in lichterlaaie gezet, waarna de terroristen de plaat poetsten. Niet slechts door de schietpartij doch evenzo door verstikking door de zware rookontwikkeling zijn verscheidene mensen overleden. De brandweer wist de brand na enige uren te blussen. Als schade werd opgetekend dat de ganse voorgevel was verwoest en het dak ingestort. Er waren 139 doden en meer dan 150 gewonden te betreuren.

Wie zou er achter deze aanslag zitten? De Amerikaanse autoriteiten en media waren er binnen een uur absoluut zeker van dat Oekraïne er niets mee van doen had. Omgekeerd wezen de Russische autoriteiten en media al vrij spoedig juist het vingertje richting Oekraïne. Wat voor het Amerikaanse standpunt pleit is dat IS de aanslag spoedig opeiste. Dat argument werd dan ook eindeloos herhaald in de Westerse msm.

Daarnaast zouden de Amerikanen de Russische autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er waarschijnlijk een aanslag gepleegd zou gaan worden. Maar Poetin en consorten zouden die waarschuwing arrogant in de wind hebben geslagen. Echter, zo´n waarschuwing zou net zo goed geïnterpreteerd kunnen worden als een bedreiging. Waarom? IS is sowieso verdacht. Edward Snowden heeft eens documenten gelekt waaruit bleek dat Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten samen met de mossad IS op poten hebben gezet, onder codenaam Hornet´s Nest.

Hoe dan ook, het merkwaardige van IS is is dat het islamisten zouden zijn, maar Israël ongemoeid laten. Ze vallen juist de islamitische vijanden van Israël (en het Anglo-Amerikaanse imperium) aan. Terwijl je juist van islamisten zou verwachten dat ze als eerste prioriteit hebben de zionistische entiteit een lesje te leren. Op een blauwe maandag heeft IS een enkele keer Israël met raketten aangevallen. I.p.v. trots de verantwoording op te eisen bood IS juist nederige excuses aan aan de zionistische entiteit.

Verder uitte Victoria Nuland niet lang voor haar afscheid als staatssecretaris dreigementen in de richting van Rusland. De recente aanslag plaatst die dreigementen van Nuland in een heel ander licht. Nuland debiteerde dat Poetin nog wat ʽleuke verrassingenʼ op het slagveld te wachten stond in 2024. Refereerde ze daarmee wellicht aan aanslagen zoals die op de Crocus City Hall? Dat wordt in retroperspectief nu wel gedacht. Feit is in ieder geval dat de Oekraïense geheime diensten sinds de aanvang van de oorlog meer dan eens aanslagen hebben gepleegd op Russisch grondgebied. Waarvan de bekendsten zijn de moord op de dochter van de bekende filosoof Alexander Dugin en de moord op blogger Vladlen Tatarsky. Daarbij opgeteld al de aanvallen met drones op raffinaderijen op Russisch grondgebied en niet te vergeten de beschietingen van burgerdoelen in de Donbas vanaf 2014, kan betoogd worden dat een terroristische aanval op een uitverkocht Crocus City Hall past in een patroon.

Cui Bono? Poetin heeft pas de presidentsverkiezingen gewonnen met 87% van de stemmen en is in de oorlog tegen Oekraïne en NAVO aan de winnende hand. Hij heeft dus momenteel geen reden om Hegeliaanse dialectiek toe te passen, want de Russische kiezer heeft hem een mandaat verschaft om zijn huidige beleid voort te zetten. Omgekeerd hebben Oekraïne en NAVO er alle belang bij onvrede en verdeeldheid te scheppen binnen Rusland. Zo´n geslaagde aanslag kan een beeld oproepen dat de Russische geheime diensten onbekwaam zijn en dus niet in staat om de Russische bevolking te verschonen van terroristische aanslagen. Hetgeen wellicht oproer binnen de Russische samenleving zou kunnen doen oplaaien. Vooral omdat de uitvoerders van de aanslag moslims waren. Niettegenstaande dat de moslimbevolking van de Russische Federatie zich in de huidige tijden van oorlog pal achter hun land hebben geschaard. Een groot aantal moslims zijn zelfs onderdeel van de in Oekraïne actieve Russische strijdkrachten. Hetgeen niet wegneemt dat er een wezenlijk religieus verschil is binnen de Russische Federatie tussen mensen die het orthodoxe christelijke geloof beleiden en moslims. Zo´n bloedige aanslag gepleegd door moslims zou de verdeeldheid binnen de samenleving kunnen bevorderen.

De Westerse pers stapt er heel luchtig overheen, maar het is wel degelijk relevant dat de terroristen richting Oekraïne vluchtten, aangezien het door de oorlog heden ten dage praktisch onmogelijk is om de grens over te steken. Hierbij komt dat de opgepakte verdachten weliswaar moslims waren maar geen jihadisten. In tegenstelling tot jihadisten waren ze niet uit op een martelaarsdood, maar trachten in leven te blijven door te vluchten. Nadat ze in de kraag waren gegrepen gaven ze aan het gedaan te hebben voor het geld.

De Westerse leiders zijn momenteel zwaar in paniek omdat hun proxy Oekraïne de oorlog al zo goed als verloren heeft ondanks de blanco cheque die aan het land is verschaft. Rusland mocht onder geen enkel beding winnen, maar toch gebeurt het. Wellicht zijn Oekraïne en NAVO nu van strategie veranderd. Men is gaan beseffen dat het schier onmogelijk is om Rusland op een klassiek slagveld te verslaan, dus gaat men mogelijkerwijs nu zgn. asymmetrische oorlogsvoering toepassen (zoals bijvoorbeeld de Taliban dat deed en uiteindelijk succesvol bleek) en grootschalige terroristische aanvallen. Zou Crocus City Hall het startsignaal zijn geweest van een aanslagenoorlog?

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.