Staande ovatie voor Oekraïense nazi

De msm doet haar uiterste best om het tegendeel te propageren, doch nazi´s hebben wel degelijk een stevige vinger in de pap in Oekraïne. Daar werd bijvoorbeeld Griekenland mee geconfronteerd op 7 april 2022. Dat was de dag dat president Zelensky het Griekse parlement mocht toespreken. Deze toespraak liep echter uit op een fiasco. Waarom? De joodse president van Oekraïne gaf tijdens zijn toespraak eveneens een Oekraïense nazi van Griekse afkomst ruimte om het Griekse parlement toe te spreken. De Griekse politiek sprak er onmiddellijk schande van. Tot overmaat van ramp ´vergat´ Zelensky evenzo te refereren aan het grote Griekse lijden onder nazi-kolonisatie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De belangrijkste Griekse politici zijn blijkbaar gezegend met een behoorlijke mate van historisch bewustzijn en kunnen daarom niet zomaar voor de mal gehouden worden.

Om verklaarbare redenen heeft de Westerse media nauwelijks ruchtbaarheid gegeven aan de pijnlijke uitglijder van Zelensky in Griekenland. Je zou denken, een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Doch op 22 september jongstleden werd de eerder in Griekenland begane blunder herhaald. Alhoewel, in eerste instantie leek de actie zich tot een daverend succes te ontwikkelen. Tijdens het bezoek van Zelensky aan het Canadese parlement werd een meneer voorgesteld die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Russen had gevochten. Wat gebeurde er? De man kreeg tot tweemaal toe een staande ovatie van het voltallige Canadese parlement en de joodse president van Oekraïne Zelensky. Want een oorlogsveteraan die tegen de Russen heeft gevochten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kan natuurlijk niet genoeg geprezen worden…Of, maar wacht even…

´Het grote wapenfeit uit de Russische geschiedenis is de overwinning in de grote vaderlandse oorlog op nazi-Duitsland. Dus met andere woorden, als meneer Yarolslav Hunka tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Russen heeft gevochten, dan was hij naar alle waarschijnlijkheid een nazi. Dat simpele verband kon schijnbaar geen enkel lid van het Canadese parlement maken, met als gevolg dat het ganse Canadese huis van de democratie zichzelf onsterfelijk belachelijk maakte door een nazi toe te juichen als een oorlogsheld.

Uiteindelijk moest de stichting The Friends of Simon Wiesenthal Center for Holocaust Studies erop wijzen dat de ganse Canadese politieke elite een hardcore nazi tot tweemaal toe een staande ovatie had gegeven. Het voormalige lid van de 14. Waffen SS zelf leek het gevoel te hebben het hoogtepunt van zijn leven te hebben bereikt. Enkele dagen later gevolgd door een nieuw dieptepunt aangezien Polen inmiddels heeft laten weten actie te gaan ondernemen om oorlogsmisdadiger Yarolslav Hunka uitgeleverd te krijgen. De voorzitter van het Canadese parlement moest diep door het stof, maar ironisch genoeg probeerde premier Trudeau het debacle dusdanig te framen dat de Russen de blaam kregen toebedeeld. Dat uitgerekend een land dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog zo onderscheiden heeft in de oorlog tegen de nazi´s zichzelf zo te kijk heeft kunnen zetten!

Het Canadese leger heeft in de Tweede Wereldoorlog heroïsch gestreden tegen de nazi´s. In Nederland heeft het zelfs een hoofdrol vervuld. Wat minder bekend is is dat Canada in de nasleep van de oorlog 2.000 leden van de genadeloos wrede Oekraïense Waffen SS politiek asiel heeft verleend, waaronder dus de inmiddels beruchte Yaroslav Hunka. Weer een andere Oekraïense nazi die zich na de oorlog in Canada mocht vestigen was niemand minder dan Michael Chomiak (hij was vrijwilliger in het Duitse leger dat Polen binnenviel in 1939), de grootvader van de huidige vice premier van Canada (Chrystia Freeland). Tevens zijn er in Canada een reeks monumenten uit de grond gestampt ter ere van nazi´s, ook Oekraïense nazi´s.

De vraag is echter of het Canadese parlement daadwerkelijk niet beter wist. Want men kan niet zomaar uitgenodigd worden in een parlement zonder uitgebreid gescreend te zijn geweest. Waarschijnlijker is dat ze een gigantische inschattingsfout hebben gemaakt: het Canadese parlement ging er wellicht vanuit dat het narratief dat Oekraïne absoluut geen nazi-probleem heeft inmiddels zo algemeen aanvaard is dat niemand die ertoe doet vraagtekens zou durven zetten bij het eren van een nazi. De Westerse pers en politiek waren inmiddels al weggekomen met zoveel leugens gerelateerd aan het chronische nazi-probleem van Oekraïne, dat gedacht werd dat een volgende stap in het manipuleren van de geschiedenis risicoloos genomen kon worden.

Want zowel de geschiedenis als de actualiteit zijn compleet verkracht door de Westerse media en politici de afgelopen jaren. Dat kon relatief eenvoudig omdat Oekraïne een land is waarvan het Westerse publiek tot recentelijk niets wist, of zelfs niet wist dat het überhaupt bestond. Echter, mede door pr-blunders zoals in Griekenland en Canada begint het toch langzaam maar zeker door te dringen bij de massa dat Oekraïne toch niet het land van vreedzame engelen is zoals voorgesteld door de pers en politici.

Let wel, de Canadese politiek heeft nu het schaamrood op de kaken, maar iets vergelijkbaars had ook zo maar in Nederland kunnen geschieden. De oorlogspropaganda contra Rusland is ook in Nederland de afgelopen tijd dusdanig intens geweest dat ook te lande een blinde haat tegen Rusland is ontstaan. Ook in het ´nuchtere´ Nederland zou menig politicus zonder nadenken op de banken gaan staan om de handen stuk te klappen als hij of zij was ingelicht dat een in de Tweede Kamer aanwezige veteraan tegen Rusland had gevochten. Om nadien keihard op de vingers getikt te worden door bijvoorbeeld de Anne Frank stichting.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.