Oekraïne Gate

Van de ‘experts’ die verschijnen in de msm vernemen we elke dag de hele dag dat het zwakke, incompetente Russische leger in de pan wordt gehakt door Oekraïne. De ‘experts’ kunnen desalniettemin niet ontkennen dat Rusland successen boekt op het slagveld. Verklaring? Die successen gaan ten koste van gigantische verliezen in Russische mensenlevens en materieel: Rusland zou gebruik maken van zogenaamde human waves tactieken. Tevens horen we eigenlijk al vanaf de aanvang van de oorlog dat de Russische strijdkrachten binnen korte tijd door hun munitie heen zullen zijn.

Interessant is echter dat er evenzo onafhankelijke experts zijn, zoals voormalig wapeninspecteur Scott Ritter en kolonel Douglas McGregor, die vanaf de start een tegenovergesteld verhaal aan de grote klok hangen. Zij wijzen er dus juist op dat Oekraïne vanaf het begin in de pan wordt gehakt, ondanks de gigantische steun uit het Westen. De Russische opmars in de Donbas verloopt traag, maar dat heeft volgens hen te maken met het gegeven dat Oekraïne en de NAVO zich acht jaar op de oorlog hebben voorbereid: de Donbas is daarom ook het meest gefortificeerde gebied ter wereld. Gedacht was dat zo’n stevig netwerk van vestingwerken onneembaar zou zijn, doch langzaam maar zeker wordt het dus toch ontmanteld. Als de vesting Donbas eenmaal genomen is, dan blijft er weinig meer over om aan vast te klampen voor Oekraïne, aangezien zulke indrukwekkende vestingwerken er elders in het land niet zijn. Rusland zou daarna relatief eenvoudig het ganse land kunnen overlopen. Vanwege het gebrek aan bergen en dichte bebossing zou er nl. tevens weinig mogelijkheden zijn voor het voeren van een guerrilla. Westerse experts debiteren danwel dat Bachmoet van weinig strategisch belang is, maar daarbij gaan ze eraan voorbij dat het één van de laatste versterkte steden is in Oekraïne. Vandaar dat Oekraïne tot de laatste snik doorvecht om het te behouden.

Wat Nederland betreft doen ‘experts’ als Martin de Kruif en Rob de Wijk regelmatig hun woordje. Meer dan eens hebben ze benadrukt hoe zwak en onbekwaam het Russische leger is. Tegelijkertijd schreeuwen ze van de daken wat voor grote bedreiging Rusland wel niet is voor het Westen en dat er daarom zoveel mogelijk Westerse wapens naar Oekraïne moeten. Maar hoe dan? Als Rusland daadwerkelijk zo zwak is als ze suggereren, dan is het ook geen gevaar. Dan rijmt het niet goed dat Oekraïne een blanco cheque heeft ontvangen om de oorlog zegevierend af te sluiten.

Westerse experts die in de msm mogen verschijnen zeggen logischerwijs niet noodzakelijkerwijs de waarheid, maar zeggen dat wat nodig is om het moreel hoog te houden onder het grote publiek. Defaitisme zal er nl. toe leiden dat het draagvlak voor de blanco cheque aan Oekraïne af zal nemen. Geheel in lijn met het adagium dat ten tijde van oorlog de waarheid het eerste slachtoffer is. Niettegenstaande dat er duidelijke signalen zijn dat de msm Pinokkio speelt.

Neem bijvoorbeeld de slip of the tongue van Ursula von der Leyen op 30 november 2022, toen ze aangaf dat het Oekraïense leger reeds 100.000 doden te betreuren had. Dit was in strijd met het officiële narratief dat Rusland vele malen meer slachtoffers te betreuren had dan Oekraïne. Spoedig werd von der Leyen dan ook gecorrigeerd.

Hoe dan ook, opeens verschenen er geclassificeerde documenten online. Het officiële verhaal is dat een jeugdige medewerker van de Airforce National Guard ze heeft gelekt om indruk te maken op een side voor gamers (insiders vinden dit verhaal ongeloofwaardig). Allerlei geheimen gerelateerd aan de oorlog in Oekraïne kwamen naar buiten. Bijvoorbeeld dat het Oekraïense leger er belabberd voor staat en dat in weerwil van wat de msm suggereren, hoge Amerikaanse functionarissen eigenlijk niet geloven dat Oekraïne de oorlog kan winnen. Zo zou de munitie van de Oekraïense luchtafweer tegen eind mei op zijn en had Oekraïne bij tijde van schrijven zo’n 200.000 soldaten verloren, tegen Rusland 17.000. Dat is precies het tegenovergestelde van hetgeen ‘de experts’ ons vanaf de start voorhouden over het (relatief) geringe aantal van Oekraïense gesneuvelden en het astronomische aantal doden aan Russische zijde.

Uit de gelekte documenten volgt dus dat hetgeen onafhankelijke expert als Scott Ritter en Douglas McGregor beweren veel dichter bij de waarheid ligt dan hetgeen Martin de Kruif, Rob en consorten de goegemeente voorhouden. Tevens staat gedocumenteerd dat er special forces van verschillende NAVO-landen zich op het strijdtoneel bevinden. Maar de documenten onthullen evenzo dat de VS bondgenoten bespioneert. Hieraan toevoegend, de vooraanstaande onderzoeksjournalist Seymour Hersh heeft onlangs onthuld over de gigantische corruptie van de regering Zelensky, dat al minstens $400 miljoen aan buitenlandse hulp achterover heeft gedrukt, en hoe Zelensky enerzijds de wereld continu oproept om Russische brandstof te boycotten, maar zelf stiekem wel gebruikt maakt van Russische brandstof.

Volgens de in Brussel gezetelde onafhankelijke Russische geopolitieke analist Gilbert Doctorow is Rusland echter niet blij met de onthullingen vanuit het Pentagon. Natuurlijk wordt in die documenten veel bevestigd van wat de Russen al lange tijd zeggen, maar het gaat om veel meer dan het halen van het eigen gelijk. De informatie in de documenten suggereert nl. dat de VS wordt gerund door complete gekken, waarvan je letterlijk alles kunt verwachten. Hetgeen niet vrolijk stemt. Feit blijft wel dat het Westen gewoon geld blijft pompen in een oorlog die ze niet kunnen winnen. Neem Nederland, een tekort van zes miljard, maar onbeperkt geld voor wapens aan Oekraïne.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.