Boeren en Burgers in Beweging

Er werd lacherig over gedaan toen Caroline van der Plas met veel bombarie haar intrede deed in het huis van de democratie te Den Haag. Ze had met haar partij de BBB 1% van de stemmers weten te verleiden op haar te stemmen, hetgeen één zeteltje had opgeleverd. Met dat aantal word je natuurlijk niet serieus genomen als het aankomt tot coalitieonderhandelingen. Maar ondanks dat mevrouw van der Plas tot de kleine partijen werd gerekend in de nationale vergadering had ze vanaf de eerste dag onmiddellijk het hoogste woord. Tot ergernis van sommigen, die van mening waren dat partijen slechts lawaai zouden mogen maken in overeenstemming tot hun politieke gewicht. Dus waar haalde ze überhaupt het lef vandaan om met zoveel kabaal theatraal bij het portaal van het parlement te arriveren per tractor?

Eensgelijk haar boerenaanhang gaf van der Plas dus acte de presence in de Hofstad met de tractor. Niettegenstaande dat bepaalde politieke partijen met een grachtengordelconnotatie, zoals GroenLinks en D66, de jacht op de agrariërs hadden geopend. Het kleine Nederland is de op één na grootste landbouwexporteur ter wereld, maar die zilveren medaille wordt in de kringen van de hogere middenklasse bepaald niet gekoesterd. Een machtige vleugel van politieke partijen had de handen ineen geslagen om de Nederlandse boer hetzelfde lot te doen ondergaan als de dodo. Dat doel werd impliciet vastgelegd in regeerakkoorden en wetgeving. Logischerwijs kwamen de boeren hier massaal tegen in verzet. In dit klimaat van boerenopstanden werd in 2019 de BBB opgericht door landbouwjournaliste Caroline van der Plas, Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer.

De ratio van de status quo voor de heksenjacht op de boeren is dat de aarde gered moet worden van klimaatverandering. Zodoende moet de stikstof die de Nederlandse boeren produceren in grote mate gereduceerd worden. De (radicale vleugel van de) boerenstand is echter van mening dat dat een drogreden is. Op de tekentafel zou er reeds een plan liggen voor het bouwen van Tristate city. Dat moet een enorm stedelijk gebied worden met 40 miljoen inwoners bestaande uit Nederland, delen van België en het Ruhrgebied. In die groene megastad zou er geen plaats meer zijn voor boeren. Deze metropool moet dan de concurrentie aangaan met vergelijkbare metropolen elders op aard zoals Shanghai, waar 25 miljoen mensen woonachtig zijn. Of met andere woorden, het zou te gevoelig liggen als open kaart gespeeld zou worden. Om die reden zouden sluwe politici boeren willen gaan onteigenen onder het valse voorwendsel dat de stikstof uitstoot drastisch gereduceerd dient te worden. Wel moet erbij vermeld worden dat de Tristate City theorie in het verlengde ligt van de omvolkingstheorie die populair is in xenofobische kringen.

Met name D66 en voorvrouw Sigrid Kaag worden gelinkt aan het WEF. Kaag zou zich arrogant in de Kamer opstellen omdat ze met haar internationale connecties machtiger zou zijn dan het ganse parlement. Al heeft ze ook taken gedelegeerd aan sergeanten als Tjeerd de Groot. Eensgelijk de Amerikaanse senator Joseph McCarthey het in de jaren ’50 gemunt had op communisten trok D66 Kamerlid de Groot de afgelopen jaren van leer tegen de boeren. Doch zijn delenda est Carthago blijkt nu een averechts effect te hebben: de boeren zijn juist in een underdogpositie gemanoeuvreerd. De verbale artillerie-aanvallen van de Groot en co op alles wat boer is schoten hun doel compleet voorbij. Bij de verkiezingen voor de provinciale staten van 15 maart jongstleden bleek dus dat de boeren en burgers massaal richting de stembus waren bewogen om hun electorale steun te betuigen aan de BBB. BBB is momenteel zelfs de grootste partij van Nederland.

Anderzijds is eveneens de kritiek op de BBB gegroeid vanuit de tegenovergestelde hoek. Dat wil zeggen, er wordt steeds luider geschreeuwd dat de BBB geen waarachtige strijd voort, maar zogenaamde controlled opposition is. Om die reden is Caroline van der Plas ook dusdanig ernstig bedreigd dat ze niet meer op bepaalde openbare bijeenkomsten durfde te verschijnen. Wat zou er gaande zijn? De BBB is opgericht door de mensen achter marketingbedrijf ReMarkAble. ReMarkAble zou gesponsord worden door het bedrijf Bayer/Monsanto, dat berucht is vanwege de GMO-zaden waar het in handelt en welke slecht zijn voor de gezondheid. Dus het domme, ongeïnformeerde publiek van boeren, burgers en buitenlui zou in werkelijkheid een schijnoverwinning hebben geboekt op de witte wijn drinkende elite uit de grachtengordel. Caroline zou dus niet zou sweet zijn als haar aanhangt denkt.

De tijd zal uitwijzen in hoeverre sweet Caroline en co daadwerkelijk onder de plak zitten van de usual suspects zoals Bill Gates en George Soros. De critici van de BBB gaan in zoverre gelijk krijgen dat de BBB het waarschijnlijk niet gaat lukken om de Europese richtlijnen aan de kant te zetten, want daarvoor is een nexit nodig. Maar ze kunnen desalniettemin de doelpalen ietsje verschuiven, aangezien de regering Rutte de soep heter opgediend blijkt te hebben dan hij gegeten diende te worden volgens Brussel. Kernwoord in deze is de kritische depositiewaarde (KDW) voor stikstof. Deze wordt zowel door de Nederlandse wetgever als de magistratuur in hardere steen gebeiteld dan de EC heeft voorgeschreven. Oftewel, de wetgeving die Den Haag in het leven heeft geroepen (en nog wil roepen) om de (vermeende) klimaatcrisis te lijf te gaan was strenger dan vanuit Brussel is geëist. Zo communiceerde Timmermans onlangs dat Brussel niet aandringt op de verplichte uitkoop van boeren.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.