Diddy

Het was rapfenomeen Biggie Smalls die Sean Combs Diddy begon te noemen (naar een aapje uit het videospel donkey kong), om hem te treiteren. Oftewel, Biggie schold Combs tijdens een ruzie uit voor Diddy. De ruzie ontstond omdat Biggie zich niet gehouden zou hebben aan het wurgcontract waarmee Combs hem uitbuitte. Na de dood van Biggie ging Combs zichzelf Puff Diddy noemen, als eerbetoon aan zijn overleden artiest. Waarschijnlijk had hij er totaal geen weet van dat hij zichzelf vernoemde naar een aapje. Nu Combs van zijn voetstuk is gevallen worden er op de sociale media allerlei grapjes gemaakt refererend aan het aapje Diddy Kong…

De geruchten waren er natuurlijk altijd al. Want zonder overdrijven, al decennia doen de meest bizarre verhalen de ronde, over hetgeen achter de schermen plaatsvindt in de muziekindustrie. Sterker nog, er zijn bibliotheken vol over geschreven. Er waren zelfs insiders die zich erop toelegden om aan de buitenwereld uit de doeken te doen wat er binnenskamers plaatsvond. Beroemde voorbeelden daarvan zijn Professor Griff van Public Enemy, Katt Williams en Jaguar Wright. Professor Griff heeft jarenlang workshops gegeven waarin hij satanische rituelen en misbruik in de popmuziekindustrie in het algemeen maar in de rapmuziekindustrie in het bijzonder op een rijtje zette. Met name iconen als Jay Z, Beyonce en Diddy werden daarbij niet gespaard. Het makkelijkste was dan om te zeggen dat figuren à la Griff complete gekken zijn met een rijke fantasie. Want het echt harde bewijs werd immers nimmer geleverd. Anderzijds, de geruchten bleven hardnekkig aanhouden. Want waarom werden karakters als Griff niet aangeklaagd wegens smaad?

Diddy was een succesvolle Zwarte zakenman waar veel (Zwarte) jongeren zich aan optrokken. Er werd weliswaar over hem geroddeld, maar waarom zou het grote publiek die wilde verhalen geloven? Waarschijnlijk waren die mensen gewoon jaloers. Zeker nu zijn carrière recentelijk weer nieuwe hoogtepunten had bereikt. Zo was zijn laatste album (The Love Album: Off The Grid) tot album van het jaar verkozen en verkreeg hij uit handen van burgemeester Adams de sleutel van de stad New York overhandigd.

Alles veranderde toen een video uit 2016 wereldkundig werd gemaakt waarop te zien is dat Diddy zijn toenmalige vriendin Cassie Ventura mishandelt op de gang van een hotel. Ventura had Diddy er eerder van beschuldigd haar te hebben mishandeld, maar dat werd door de goegemeenschap met een korreltje zout genomen (een rancuneuze ex). De beelden bewezen echter dat ze toch gelijk had. Naar aanleiding van het harde bewijs dat nu op tafel was gekomen traden ineens talloze andere vrouwen en mannen naar voren die aangaven door Diddy onjuist bejegend te zijn, met name op zogenaamde freak off parties.

Vooral mevrouw Jaguar Wright praat al jaren over hetgeen achter de schermen geschiedt in de entertainmentindustrie. Zoals (kinder) misbruik, mishandelingen, moorden (Aaliyah) en orgies, hetgeen op de gevoelige plaat zou zijn vastgelegd, zodat mensen daarmee achteraf gechanteerd konden worden. Ze werd echter slechts in kleine kring serieus genomen. Echter, sinds allerlei slachtoffers naar buiten zijn getreden is de status van Jaguar Wright enorm gestegen. Want blijkbaar is ze toch geen geestelijk gestoorde vrouw met een dikke duim waaruit ze sterke verhalen zuigt. Waarmee ze tevens ineens gemetamorfoseerd is van een gekkie tot een levensgevaarlijke klokkenluider. Jaguar Wright lijkt belastende verhalen te hebben over de ganse artiestenwereld van (Zwart) Amerika, en daarbuiten. Want eveneens politici en leden van koninklijke families zouden hebben geparticipeerd. Naar eigen zeggen staat er daarom momenteel een prijs van $500.000 op haar hoofd.

Anderzijds zijn er ook mensen die suggereren dat Diddy het laatste slachtoffer is van een samenzwering tegen succesvolle Zwarte mannen: Zwarte miljardairs, of in ieder geval Zwarte celebrities op weg zijnde om miljardair te worden, zouden op een hitlist staan van witte racisten. Zo zouden ze eerder op o.a. Michael Jackson en Bill Cosby hebben gejaagd. Diddy zou onder meer aan de beurt zijn omdat hij eens geopperd heeft een politieke partij op te willen richten voor Zwart Amerika.

Probleem met bovenstaande theorie is dat naast de vele naar buiten getreden getuigen de FBI in de huizen van Diddy keihard belastend materiaal heeft aangetroffen, zoals videobeelden, maar evenzo honderden dildo´s en flessen baby olie. Los daarvan zijn er ook steeds meer aanwijzingen dat Diddy achter de moorden van zowel 2Pac Shakur als Biggie Smalls zit.

Anderzijds is er eveneens op gewezen dat Diddy weliswaar kwaad heeft gedaan, maar dat zelfs Diddy slechts een radertje was in een grotere machine die reeds bestond lang voordat Diddy beroemd werd. Zo wees Jaguar Wright erop dat er een tunnel liep van Diddy´s huis naar het huis van pornomagnaat Hugh Hefner, alwaar de meeste ongein plaats zou hebben gevonden waarvan Bill Cosby werd beschuldigd. Dat was lang voor Diddy´s tijd. Niemand minder dan Diddy´s vroegere aartsrivaal Suge Knight heeft vanuit de gevangenis de media opgezocht om aan te geven dat er achter Diddy veel machtigere figuren staan die Diddy bovendien geleerd hebben te handelen zoals hij heeft gehandeld. Knight gaf aan dat dan met name gedacht moet worden aan figuren als Jimmy Iovine, Clive Davis, Russell Simmons en Andre Harrell. Bovendien zou Diddy aanvankelijk zelf slachtoffer zijn geweest alvorens hij op kon klimmen in de hiërarchie en zelf dader werd. Wel vroeg Suge zich af of Diddy lang genoeg zou blijven leven om dat grotere verhaal wereldkundig te maken. Aldus raakte Diddy mooi in de aap gelogeerd.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.