Avondklokaffaire

Is Willem Engel nu een engel of een bengel? Als we de mainstream media mogen geloven beslist het laatste. Want men haalt reeds maanden alles uit de kast om de man te ridiculiseren of zelfs demoniseren. In het minste geval zou Engel het klassieke geval belichamen van de schoenmaker (of meer specifiek, een dansleraar) die zich bezondigt aan het overstijgen van zijn leest. Echter, volgens de zwaardere scenario’s is bengel engel de Jim Jones van de Lage Landen die drukdoende is zijn volgelingen de beruchte kool aid te laten nuttigen.

In ieder geval, alle boeren, burgers en buitenlui plus pers publiek en politiek die reeds maanden onafgebroken fatoe breken op Engel zijn afgelopen dinsdag het lachen een halve dag vergaan. Een halve dag lang mocht Willem Engel een toontje hoger zingen dan premier Rutte. Want tot verbijstering van de opperpoortwachter in het Torentje en trawanten wist Engel’s stichting genaamd Viruuswaarheid in eerste aanleg een rechtszaak tegen de Nederlandse staat, betreffende de onmiddellijke opheffing van de avondklok te zegevieren. Hiermee waren de rollen omgekeerd en stonden de Nederlandse autoriteiten voor de verandering in hun hemd, aangezien de rechter oordeelde dat de avondklok van de regering Rutte geen juridische basis had. De wet die afgestoft was om de avondklok te legitimeren mag slechts gebruikt worden voor absolute noodsituaties, waarbij er geen tijd meer is om het parlement te raadplegen.

Dit was de zoveelste keer dat de Nederlandse regering ondoordacht handelde. De Nederlandse regering handelt en debiteert zowel als individu als gezamenlijk continu merkwaardig gedurende de coranacrisis. Toch reden om ons af te vragen of ze privé wellicht stiekem precies hetzelfde denken over corona als Viruswaarheid. Zo was er minister Grapperhaus van Justitie die eerder stelde dat niet naleven van de coronaregels asociaal is. Maar op zijn eigen bruiloft bleek hij compleet maling te hebben aan de regels die hijzelf moet handhaven. Minister Hugo de Jonge van volksgezondheid gaat over de vaccinaties, maar toen de moeder van een kind dat na te zijn gevaccineerd overleed aan de minister vroeg of hij zijn eigen kind laat vaccineren gaf de minister een ontwijkend antwoord (na een lange stilte: dat is privé!). Dan was er Rutte die eeuwig en altijd het hoogste woord heeft over coronabesmettingen en testen maar onlangs en public aangaf zelf nog nooit getest te zijn geweest.

Honderd jaar geleden werd Nederland geteisterd door de Spaanse griep, maar de toenmalige Nederlandse regering heeft nauwelijks ingegrepen. De nationale Nederlandse overheid bleef bijzonder passief. De bestrijding van de pandemie werd overgelaten aan lokale overheden. Het dagelijks leven ging gewoon door. Wel stierven er 30.000 mensen. Doch na deze periode kende Nederland een ongekende economische groei. We kunnen veel zeggen van corona maar niet dat het erger is dan de Spaanse griep, dat wereldwijd tussen de 20 en 100 miljoen mensenlevens heeft geëist (meer dan de Eerste Wereldoorlog). Wellicht reageerde de Nederlandse overheid van honderd jaar geleden te laks op de Spaanse griep. Anderzijds kunnen we ons afvragen of de huidige overheid niet door is geschoten door o.l.v. Kim-Jung Rutte Nederland van het ene op het andere moment om te toveren tot een Noord-Korea aan de Noordzee. Zoveel mensen lijden psychisch, sociaal, economisch of anderszins onder de lockdown en avondklok dat de vraag gerechtvaardigd is of in deze de kuur niet kwaadaardiger is dan de kwaal.

Het lijkt erop dat voor Rutte III harde coronamaatregelen een doel op zich zijn geworden i.p.v. een middel. Te verklaren valt wel waarom: door de kans te grijpen de keiharde crisismanager te spelen ligt de verkiezingswinst voor het grijpen. In vermeende tijden van crisis is men veelal toch bereid de zittende status quo te steunen.

Hoe dan ook, of men het leuk vond of niet, de als clown weggezette Willem Engel wist iets te realiseren dat het hele land op zijn kop zette. Lang kon Viruuswaarheid overigens niet genieten van hun historische overwinning. Het keren van de kansen werd ook al gauw voorspeld op de sociale media door mensen die doorgeleerd hebben op de diepere mechanismes van de Nederlandse samenleving. Aangegeven werd dat als in het verleden een kort geding door een werkgever werd verloren dat in hoger beroep gewoon weer werd rechtgezet. De reden waarom de arbeidersklasse een schijnoverwinning werd gegund zou zijn om het vertrouwen van de rechtspraak bij het volk in stand te houden.

Tot grote verbazing van menigeen werd de Nederlandse staat nog dezelfde dag een hoger beroep gegund. Ondanks dat Viruswaarheid een wrakingsverzoek indiende tegen de rechter in hoger beroep wegens vooringenomenheid. Maar zelfs dat ‘tijdrekken’ mocht niet baten. Het wrakingsverzoek werd afgewezen en ’s avonds lachten Kim-Jung Rutte en co toch het laatst aangezien de rechter besloot om de avondklok in stand te houden t/m de bodemprocedure. Tevens jaagde Kim-Jung Rutte meteen de volgende dag een spoedwet door de Tweede Kamer om de avondklok alsnog juridisch waterdicht dicht te spijkeren. Niet te geloven wat voor daadkracht de premier van het land getoond heeft om de avondklok in stand te houden. Op grond hiervan noemde Kamerlid Kuzu Kim-Jung Rutte een avondklokdictator omdat hij in weerwil van de democratische rechtstaat zijn dubieuze beleid doordrukte. De volgende vraag die zich logischerwijs opwierp is waarom Rutte zich niet met dezelfde toewijding toelegde op de racistische toeslagenaffaire? In dat geval zou het ongetwijfeld ook binnen een dag gereld zijn geweest. Dat heeft de avondklokaffaire indirect aangetoond.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.