Het Capitool en het kapitaal

Sinds uitdager Joe Biden in november officieus zegevierend de Amerikaanse presidentsverkiezingen afsloot waarschuwen de zittende president en zijn aanhang de sympathisanten van de uitdager. Ze zouden niet te vroeg moeten juichen. Want de Donald zou nog verrassingen uit de hoge hoed gaan toveren. Menig Trumpist was er heilig van overtuigd dat de man met de blonde pruik bij de rechtbank alsnog zijn gelijk zou gaan halen: aldaar zou blijken dat Trump de electie glansrijk had gewonnen. Ware het niet dat hij door massale verkiezingsfraude op oneigenlijke gronden het loodje heeft moeten leggen. Er volgden tientallen rechtszaken, maar het mocht niet baten. Telkens opnieuw beten de juristen die de president ingehuurd had in het zand. Tot aan de Supreme Court aantoe. Desalniettemin bleven Trump en aanhang waarschuwen dat de strijd nog niet over was. D-day zou alsnog volgen. De datum van 6 januari 2021 moest in de agenda worden gemarkeerd. Dan zou de zittende president alsnog Joe Biden laten capituleren.

Ondanks dat de officiële en kapitaalkrachtige capo di tutti capi van de kapitaalkrachtigste kapitaalcoalitie van de kosmos met veel kabaal zijn karavaan op 6 januari naar het Capitool kanaliseerde maakten de autoriteiten de kapitale fout om die cabal te verzuimen in te kabelen. Het gevolg was dat hetgeen sinds 9 april 1865 voor onmogelijk werd gehouden geschiedde. Een argeloze fascist onder de losgeslagen meute gelukte het om met een Confederale slavenhoudersvlag in het Capitool te wapperen. Daar was zelfs generaal Robert E. Lee nimmer in geslaagd!

Echter, mochten Zwarte demonstranten het gewaagd hebben om “het hart van de democratie” zo massaal te bestormen dan zou het niet ondenkbeeldig zijn geweest dat de wereld getuige zou zijn geworden van een tweede Sharpville. Sterker nog, toen BLM op 1 juni jongstleden vreedzaam protesteerde waren er letterlijk duizenden politieagenten op de been vergezeld door paarden en helicopters. Er werd genadeloos op ze ingehakt met knuppels en traangas ingezet. Op het privilege van de MAGA-activisten om de democratie letterlijk aan te mogen vallen is reeds door menigeen gewezen, tot aan Joe Biden aantoe. Waarop weer eens bevestigd werd hoeveel Trump om Zwarte levens geeft.

Het ironische is dat ondanks dat Donald J. Trump pal achter het racistische politieapparaat staat en openlijk omarmd wordt door allerlei groeperingen met een racistische uitstraling, er relatief veel Zwarte mensen zijn naam aan hebben gekruist in het stemhokje (zoveel als 18% van de Zwarte mannen). Meer zelfs dan vier jaar geleden. Want hoe lomp Trump ook overkomt, menig Zwarte Amerikaan heeft het gevoel dat hij er economisch behoorlijk op vooruit is gegaan gedurende de heerschappij van de Trump administration (althans, voordat corona toesloeg).

Hetzelfde geldt voor de gewelddadige hilbillies. Zij waarderen het ten zeerste dat de beroemdste twitteraar ter wereld zijn nek uitstak om de industrie terug te halen naar de VS. Grote gebieden in de VS zijn de afgelopen decennia namelijk zwaar verpauperd omdat de globalisten de banen in de industrie grotendeels naar bijvoorbeeld China hebben geoutsourcet vanwege de lage lonen. Trump zette zijn woorden kracht bij tegen het globalisme te strijden door het globalistische handelsverdrag TPP op te zeggen. Evenzo scoorde Trump punten door de Mexicanen in te teugelen. De gedachte heerst namelijk dat o.a. Mexicanen de VS binnen dringen om de banen van Amerikanen te komen afpakken. Bij betreffend deel van de bevolking klinkt het als muziek in de oren als een politicus belooft een muur te gaan bouwen op de grens tussen beide staten. Hoe dan ook, voor corona zat de VS economisch inderdaad in de lift (al zijn er economen die erop hebben gewezen dat dit economische herstel reeds tijdens Obama was ingezet). Vandaar dat een president die in de ogen van vele outsiders een bizarre narcistische en fascistische uitstraling heeft op een haar na voor de tweede maal op rij de verkiezingen won.

Anderzijds, tot opluchting van velen wisten meneer Biden en mevrouw Harris de verkiezingen te winnen. Betreffende victorie zou een einde maken aan een fascistisch tijdperk in het Witte Huis. Daar valt wel wat wat voor te zeggen aangezien Trump met zijn merkwaardige houding allerlei extremistische groeperingen en individuen een nieuw zelfvertrouwen heeft verschaft wat dramatisch tot uiting kwam op 6 januari 2021.

In werkelijkheid is men met Biden en sidekick van de regen in de drup beland. Want zoals we eerder hebben bediscussieerd belooft noch Biden noch vicepresident Harris veel goeds. Ze hebben tijdens de verkiezingscampagne weliswaar zoete broodjes gebakken, maar dat neemt niet weg dat de bijdrage die beide politici aan o.a. het racistische prison-industrial-complex hebben geleverd niet mals is. Doch veel autonooms kan men doorgaans ook nooit verwachten van Amerikaanse presidentskandidaten. Corruptie is in het Amerikaanse politieke proces namelijk normaal en legaal. Je bent slechts een serieuze presidentskandidaat als kapitalisten honderden miljoenen in je campagne investeren. Zijn ze daar niet toe bereid, dan ben je volstrekt kansloos. Voor wat hoort wat, dus als je eenmaal gekozen bent dan moet je die financiële bijdrage terugbetalen met beleid dat jouw financierders belieft. In het normale leven noemt men zoiets steekpenningen of smeergeld en wordt het bestraft door de rechter. De Amerikaanse politiek beloont deze (legale) misdaad. Aldaar bereik je zonder kapitaal nimmer het Capitool, laat staan het Witte Huis. Alhoewel, tot verbijstering van de wereld had een wilde horde op 6 januari 2021 maling aan die ongeschreven grondwet en bereikte zonder kapitaal het Capitool.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.