Catastrofe van Bijbelse proporties in Ohio

Een verschrikkelijke aardbeving heeft Turkije en Syrië getroffen, welke terecht alle aandacht krijgt van de msm. Daarnaast is er de oorlog in Oekraïne die het Westen koste wat het kost wil winnen, ook al is het volgens (objectieve) experts erg onwaarschijnlijk dat een nederlaag van hun proxy Oekraïne nog afgewend kan worden, ongeacht de hoeveelheid wapens en munitie men nog op het slagveld weet te krijgen. Aan bovenstaande gebeurtenissen besteedt de msm terecht veel aandacht. (los van de vraag of de berichtgeving over met name de oorlog in Oekraïne als objectief mag worden betiteld). Maar er is de afgelopen tijd eveneens verdacht veel aandacht besteed aan een vermeende spionageballon die in China ontsprong en uiteindelijk boven het Amerikaanse luchtruim aan flarden werd geknald.

Wat de relevantie van die ballon is, is niet helder. Waarom zou China speciaal een ballon nodig hebben om te spioneren terwijl het land van de antieke lange muur in de 21e eeuw over talloze satellieten beschikt? Om maar te zwijgen over de onvermijdelijke spionage soft-en hardware dat in apparaten zit die China in het Westen aan de man brengt. Althans, daar wordt normaliter elke dag de hele dag steen en been over geklaagd. Dan hadden we nog niet eens gehad over alle Chinese spionnen bivakkerend in alle kieren en gaten van de Amerikaanse samenleving. Met andere woorden, de Chinese gluurballon boven de VS was geen nieuws, maar een afleidingsmanoeuvre van zaken die daadwerkelijk grote nieuwswaarde hebben.

Waarom wordt er bijvoorbeeld in de msm zo weinig ruchtbaarheid verschaft aan de onthulling van de beroemde onderzoeksjournalist Seymour Hersh? Hersh openbaarde hetgeen alle mensen die logisch nadenken reeds vermoedden: niet de Russen maar de Yankees hebben de Nord Stream-pijpleidingen (met behulp van Noorwegen opgeblazen). Als de msm waarachtige journalistiek zouden bedrijven dan zou deze onthulling de voorpagina’s van alle kranten domineren en zouden alle tv-journalen ermee openen. Maar niets van dit alles. Nog opmerkelijker is dat Amerika’s Europese ‘bondgenoten’ die nota bene mede-eigenaars van de pijpleidingen zijn (waaronder Nederland) stijf hun kaken op elkaar houden en zich niet durven uit te spreken tegen deze misdaad tegen hun economische belangen.

Wellicht nog wel shockerender is is dat de mainstream pers het grote publiek een milieuramp van ongekende omvang onthoudt die plaats heeft gevonden op 3 februari jongstleden in het plaatje East Palestine gelegen in de staat Ohio. Op die dag ontspoorden vijftig treinstellen. Twintig van die treinstellen vervoerden zeer giftige stoffen, waardoor er na de ontsporing een grote brand ontstaan en een dikke, zwarte rookwolk. De gevolgen zijn verschrikkelijk. Er wordt zelfs gesproken over de grootste milieuramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Het ganse stroomgebied van de rivier de Ohio is geraakt. Betreffende rivier zorgt voor drinkwater voor vijf miljoen mensen. Daar komt nog eens bij dat rondom het stroomgebied dertig miljoen mensen wonen. Het ergste wordt daarom gevreesd voor de gezondheid van de tientallen miljoenen mensen die direct en indirect met de vrijgekomen gifstoffen in aanraking komen. Er zijn in ieder geval reeds duizenden dode vissen gevonden in de Ohio.

Hoe kon deze ramp geschieden? Volgens de vakbonden heeft het alles te maken met een krachtige lobby van het bedrijfsleven voor minder strenge veiligheidsmaatregelen. Dankzij de succesvolle lobby van in handen van Wall Street zijnde transportbedrijven mochten er steeds minder werknemers in dienst worden genomen. Daardoor werd het nog wel beschikbare personeel uitgeput. Daarnaast werd transportbedrijven toegestaan om steeds minder veilig materiaal te gebruiken (zoals goedkopere maar minder veilige remmen) voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Door deze afgezwakte veiligheidsstandaard hadden er de afgelopen jaren reeds verschillende treinongelukken plaatsgevonden. Voor de regering Obama pleit dat het de veiligheidsregels weer aan heeft gescherpt. Maar na miljoenen aan donaties van de transportsector te hebben ontvangen heeft de regering Trump de regels weer afgezwakt. Het werd weer toegestaan om goedkope remsystemen te gebruiken. Door het gebruik van zo’n goedkoop maar inadequaat remsysteem zou de catastrofe in East Palestine hebben kunnen plaatsvinden.

Dus om de aandacht af te leiden van deze plaag van Bijbelse proporties heeft de pers een heel drama gecreëerd rond het neerhalen van een ballon en vervolgens zouden er zelfs een reeks UFO’s (ongeïdentificeerde vliegende objecten) uit het Amerikaanse luchtruim zijn geknald. Alsof ze hoopten met dit soort suggestieve berichtgeving allerlei duistere complottheorieën te kunnen voeden.

Over complottheorieën gesproken, wat wel heel opmerkelijk is, is dat de catastrofe te East Palestine opvallende overeenkomsten vertoont met de film White Noise, een film die op 25 november 2022 in première ging. In de film in kwestie vond eveneens een treinramp plaats waarbij gigantisch veel chemisch materiaal vrijkomt. Hetgeen weer doet denken aan de Simpsons, aangezien in de tekenfilmserie the Simpsons eveneens van alles is voorspeld dat later echt is gebeurd. Een beroemd voorbeeld is het presidentschap van Donald Trump. Velen zijn zich sindsdien gaan afvragen hoe het mogelijk is dat de makers van de Simpsons zoveel dingen van tevoren konden weten. Want in the Simpsons wordt zoveel voorspeld dat het haast geen toeval meer kan zijn.

Hoe dan ook, uiteindelijk is het vooral jammer dat de Amerikaanse autoriteiten zo slap reageren nu een ware ramp het land heeft getroffen. Met covid werd er eensgelijk de rest van de Westerse wereld rigoureus ingegrepen. Achteraf bleek covid totaal niet zo dodelijk te zijn als beweerd. Dus waarom reageren pers en politiek zo slap bij een echte ramp?

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.