Koningin Elizabeth II

Ze heeft het niet mogen schoppen tot de langst regerende monarch ooit. Dat is en blijft de Egyptische farao Pepi II, die maar liefst 94 jaar met de scepter heeft gezwaaid in zijn land. Desalniettemin kunnen maar heel weinig vorsten nazeggen dat ze zeventig jaar op de troon hebben gezeten. Daarmee is wijlen Elizabeth II op Lodewijk XIV na de langst regerende Europese monarch ooit. Na het hetgeen van haar vader George VI op 6 februari 1952 werd de Britse vorstin met Duitse wortels koningin en dat bleef ze totdat ze zelf het tijdige voor het eeuwige verwisselde op 8 september 2022. Tot groot verdriet van het Britse volk.

Tot grote verbijstering van de Anglo-Amerikaanse status quo huilde niet iedereen tranen met tuiten om de koningin. Niemand minder dan multimiljardair Jeff Bezos sprak op de sociale media schande van de reactie van de Nigeriaanse professor Uju Anya. “Ik hoorde dat de opperste monarch van een stelend, verkrachtend genocidaal imperium eindelijk aan het sterven is. Moge haar pijn ondraaglijk zijn”, tweette Anya. Op de vraag waarom zij de koningin zoveel slechtst toewenste antwoordde Anya: “Als iemand van mij verwacht dat ik iets anders dan minachting uitspreek voor de monarch die toezicht hield op een regering die de genocide sponsorde die de helft van mijn familie afslachtte en ontheemde en de gevolgen waarvan degenen die vandaag de dag leven nog steeds proberen te overwinnen, kun je een ster blijven wensen.”

De Westerse pers heeft Elizabeth de afgelopen anderhalve week danwel heilig verklaard, maar daarmee wordt er compleet aan voorbij gegaan dat het rijk waarvan zij de supervisor was alles heeft uitgevreten wat god verboden heeft. Zo heeft Groot-Brittannië de Nigeriaanse burgeroorlog verder doen oplaaien, en daarvan was de familie van Anya (hetgeen ze ook aangegeven heeft in tweets) dus direct slachtoffer.

Het tegenstrijdige is dat het Anglo-Amerikaanse imperium overal ter wereld pleit voor democratie terwijl Groot-Brittannië anno 2022 nog immer het anachronistische instituut van koningschap in ere houdt. Hiermee doelen we dus op het feit dat iemand niet op basis van merites maar puur op afkomst staatshoofd en onschendbaar voor de wet kan zijn en bovendien gevrijwaard van het betalen van belasting. Dan blijft het vooral duimen dat niet een nieuwe Karel II van Habsburg (geestelijk en lichamelijk gehandicapte koning van Spanje) de troon erft. Tevens is er vanuit het Westen wel altijd moord en brand geschreeuwd over de rol die de Japanse keizer gespeeld zou hebben in de Tweede Wereldoorlog. Verschil met de koningin van Groot-Brittannië is dat de koningin nooit publiekelijk het boetekleed heeft aangetrokken betreffende het Britse kolonialisme. Keizer Akihito heeft echter meermalen zijn excuses aangeboden voor de Japanse rol (in aanloop naar) de Tweede Wereldoorlog.

Maar wat is de afkomst van het huis van Windsor? Ze heetten een dikke honderd jaar geleden nog gewoon het huis van Hannover, simpelweg omdat ze afstammen van de Duitse keurvorst Georg Lüdwig von Hannover, die in 1714 koning werd van Groot-Brittannië. Op het toppunt van hun macht heerste het huis van Hannover over een derde van het landoppervlak van de aarde. Meer dan eens gebruikmakend van excessief geweld, gebaseerd op fascistische übermensch-theorieën lang voordat snorremans zich ervan bediende. Echter, toen tijdens de Eerste Wereldoorlog vele duizenden Britse soldaten stierven aan het front bereikte de haat in het VK tegen alles wat met Duitsland te maken had astronomische proporties, inclusief de Duitse koninklijke familie. Om de aandacht van hun Duitse wortels af te leiden hebben ze toen hun naam veranderd in het huis van Windsor.

Om nog dieper in te gaan op de stamboom van ‘de Windsors’, er wordt wel gezegd dat koningen en koninginnen thuishoren in een sprookjesboek, niet op de troon. Als dat waar is, dan hoort de stamboom van ‘de Windsors’ letterlijk thuis in een sprookjesboek van de gebroeders Grimm. In 1998 kwam de man die sinds kort door het leven gaat als koning Charles III er namelijk achter dat hij afstamt van niemand minder dan Vlad Dracula, koning van Walachije (gelegen in het huidige Roemenië), die leefde van 1431-1476. In zijn tijd beter bekend als Vlad ʽde Spietserʼ. Die bijnaam had Vlad te danken aan het gegeven dat hij duizenden van zijn vijanden op gruwelijke wijze levend op palen heeft laten opspietsen. Naar alle waarschijnlijk is het hoofdpersonage uit de roman Dracula van de Ierse schrijver Bram Stoker geïnspireerd op de gruweldaden van koning Vlad de Spietser. Hetgeen inhoudt dat ‘de Windsors’ afstammen van de historische Dracula. Charles III is niet een man die zijn wortels verloochent. Hij schaamt zich kennelijk allerminst voor zijn afstamming van Dracula, maar lijkt er juist erg fier op te zijn. Zo bezoekt Charles sinds hij ontdekt heeft een bloedverwant te zijn van de personificatie van bloeddorstigheid Roemenië met de regelmaat van de klok, heeft hij er eigendommen en is hij er middels zijn stichting actief.

Tijdens het koloniale tijdperk zijn in de traditie van Dracula in naam van het Britse koningshuis over de hele wereld allerlei gruweldaden verricht. De Westerse pers trachtte in eerste instantie na het heengaan van koningin Elizabeth licht over de zware historische last van het Britse kolonialisme—waarmee het koningshuis onlosmakelijk is verbonden—heen te stappen en the queen te portretteren als de heilige maagd Maria. Maar dat deed elders in de wereld juist een nieuwe discussie over het kwaad van het kolonialisme oplaaien.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.