De clown van Oekraïne

Onlangs was de zelfbenoemde G7 weer eens bijeengekomen. Off the record maar wel in het zicht van de camera werd er vrolijk gegrapt en gegrold met de Britse premier als grote gangmaker. Of beter verwoord, de spot werd gedreven met Vladimir Poetin. Gerefereerd werd aan de welbekende foto waarop Poetin met ontbloot bovenlijf te zien is. Wat tot uiting kwam is dat ze het zeer gênant vonden dat Poetin zichzelf topless heeft laten fotograferen.

Deze kritiek op de waardigheid van Poetin is erg interessant, want het geeft indirect ook aan wat deze Westerse staatslieden in werkelijkheid van hun vermeende lieveling Volodymyr Zelensky vinden. Ze hebben hem dan wel tot superheld gebombardeerd, maar privé verachten ze hem. Want als ze het ontblote bovenlijf van Poetin al schandalig vinden, dan kan er absoluut geen twijfel over bestaan dat ze compleet walgen van Zelensky’s nudisme. Wat is het geval? Zelensky is van huis uit komiek. Vroeger maakte grappenmaker Zelensky tv-programma’s waarin hij en zijn entourage zich in adam-en evakostuums aan de wereld toonden. Het is daarom niet overdreven om te beweren dat Zelensky letterlijk en figuurlijk een clown is. Want naast dat hij grappenmaker was van beroep, heeft de man evenzo van zijn politieke carrière een grote grap gemaakt. Met dien verschil dat dat niet grappig is omdat die grappenmakerij tot de vernietiging van zijn land heeft geleid. Blijkbaar kan je een clown uit het circus halen, maar een circus niet uit een clown.

Zelensky meent dat het zitting nemen in een kabinet precies dezelfde vaardigheden vereist als het in elkaar zetten van een cabaret. Wat hoe valt het anders te verklaren dat het kabinet van Zelensky vol zit met grappenmakers die voorheen lid waren van zijn productiebedrijf Kvartal 95? Alleen al dit merkwaardige rekruteringsbeleid wekte sterk de suggestie dat het niet waarschijnlijk was dat Zelensky zijn grote verkiezingsbelofte om de corruptie stevig aan te gaan pakken serieus te nemen was. Hetgeen tevens vraagtekens zette bij de geloofwaardigheid van zijn andere beloftes, nl. Oekraïne opstuwen in de vaart der volkeren en vrede sluiten met de Russischsprekende separatisten in de Donbas.

Wat door de Westerse media gaarne benadrukt wordt is dat Zelensky van Joodse afkomst is. Hetgeen de Westerse media liever niet noemen is het feit dat de president van Oekraïne van huis uit Russischsprekend is. De Joden en Russischsprekenden waren de grootste slachtoffers van de nazi’s. Doch zijn achtergrond als Russischsprekende Jood weerhoudt Zelensky er echter niet van om naar hartenlust met de nazi’s die sinds 2014 dominant zijn in Oekraïne, te collaboreren. Om de Oekraïense nazi’s goed te stemmen ging de Joodse president Zelensky in december 2021 zelfs zover om de beruchte nazi en oorlogsmisdadiger Stepan Bandera tot nationale held te promoveren. Maar de Westerse pers draait het schaamteloos om en beweert dat het onmogelijk is dat Oekraïne door nazi’s wordt gedomineerd omdat het land een Joodse president heeft.

Als je de Westerse pers en politiek mag geloven dan is Poetin zo maar zonder enige reden Oekraïne binnengevallen. Puur om de macho uit te hangen. In werkelijkheid ving in 2014 een renaissance van het Oekraïense fascisme aan en wordt er sindsdien van alles uitgespookt wat het daglicht niet kan verdragen en met name Russischsprekenden zijn het slachtoffer. Dat de Westerse pers en politiek dat maar matig belichten is verklaarbaar, want het zou hun oorlogspropaganda ondergraven.

De Oekraïense nazibeweging bestaat tegenwoordig uit zo’n miljoen goed gemotiveerde en georganiseerde mensen. Een minderheid van de bevolking wellicht, maar door hun hoge organisatiegraad en fanatisme delen ze wel de lakens uit in het land. Bij aanvang van de oorlog telden de nazi-regimenten van het Oekraïense leger in totaal 102.000 man (± 40% van het totale leger). Tevens waren deze nazi’s Oekraïne’s beste soldaten. Oftewel, zonder nazi’s kan Oekraïne überhaupt geen oorlog voeren. Maar je kunt het ook omdraaien: heeft je land nog wel bestaansrecht als het verdedigd moet worden door nazi’s?

Wat de Westerse media eveneens verzuimen te tonen is dat de regering Zelensky niet slechts gegijzeld is door nazi’s maar zich ook gedraagt als een naziregime. Zo werden reeds in februari 2021 alle vermeende pro-Russische tv-kanalen verboden. Op 20 maart 2022 nationaliseerde de Joodse president Zelensky de media en verbood alle politieke oppositie met uitzondering van de fascistische partijen.

Tot chagrijn van zowel het Kremlin als toenmalig Russischsprekend president-elect Zelensky ramde de russofobe president Porosjenko in 2019, vlak voor zijn aftreden, een wet er doorheen die de Russische taal onderdrukte. Cynisch genoeg is het nu dezelfde verontwaardigde Russischsprekende Zelensky die het onderdrukken van de Russischsprekenden in Oekraïne naar het volgende niveau heeft getild. Zo kwamen er wetten die het kinderen verbiedt om in het Russisch onderwezen te worden en wetten die Russische boeken en muziek verbieden. Dan hadden we het nog niet eens gehad over hoe het door het Westen bewapende Oekraïense leger tot op het moment van spreken de Russischsprekende bevolking van de Donbas bombardeert.

Misschien moest een alerte journalist eens rechtstreeks aan de leiders van de G7 vragen hoe het ontblote bovenlijf van Poetin zich verhoudt tot het nudisme van hun beschermeling Zelensky. Wellicht was hun off the record theekransje veel minder informeel dan het leek. Kans is daar dat ze zich heel bewust waren van de camera en in werkelijkheid middels een hondenfluitje een boodschap zonden aan hun lieveling dat ze hem eigenlijk niet serieus nemen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.