Kruistochten en oorlogen

George Bush jr. maakte onlangs een freudiaanse slip of the tongue. Tijdens een lezing was uitgerekend hij drukdoende president Poetin te bekritiseren. Dat zou je kunnen betitelen als een klassiek gevalletje van de pot die de ketel verwijt, want als er iemand boter op zijn hoofd heeft in deze dan is Bush jr. het wel. Aangezien de politieke handel en wandel van betreffende verre van brandschoon was. Een synopsis: hij stal met behulp van zijn broer de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000, viel Afghanistan en Irak binnen op oneigenlijke gronden en heeft in “the land of the free en the home of the brave” een reeks vrijheidsbeperkende wetten erdoorheen gejaagd. Doch goed op stoom zijnde tijdens zijn lezing wilde Bush jr. Poetin de blaam toekennen voor de oorlog in Oekraïne, in plaats daarvan versprak hij zich en deed pardoes een mea culpa: “De beslissing van één man om een geheel onrechtvaardige, beestachtige invasie van Irak te lanceren!”

Het ongelukkige optreden van Bush 43 staat symbool voor het ganse Anglo-Amerikaanse imperium, dat evenzo haar onvermogen tot zelfreflectie ontmaskert. Het imperium en haar vazalstaten schreeuwen moord en brand omdat de Russische Federatie compleet zonder reden Oekraïne binnen zou hebben gevallen. Hierbij vergetend dat ze zelf sinds de Tweede Wereldoorlog (en daarvoor) reeds tientallen landen hebben binnengevallen op onrechtvaardige gronden. De krokodillentranen die de Anglo-Amerikaanse autoriteiten en hun Europese vazallen momenteel huilen kunnen daarom ook getypeerd worden als de hypocrisie ten top. Hoe je het ook bekijkt.

Zo kon de wereld getuige zijn van hoe de rode loper werd uitgerold voor de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Een schril contrast met de ontvangst van vluchtelingen afkomstig van ‘normale’ oorlogen. Oekraïne voert, afgaande op de msm, geen gewone oorlog maar een kruistocht. Een ander verschil is dat de oorlogsvluchtelingen deze maal geen mensen van kleur zijn. Opmerkelijk is dat openlijk aangegeven werd wat de hoofdreden is voor het ongekende publieke medeleven met de koene kruisvaarders: “De Oekraïners lijken in alle aspecten op ons!” Ahum, dat is toch geen mea culpa? Men wil daarmee toch niet zeggen tot een natie te behoren dat een vergelijkbaar fascismeprobleem heeft als de Oekraïense natie?

Het aantal burgerslachtoffers is in ieder geval niet de reden waarom pers politiek en publiek zo onder de indruk zijn van de kruistocht in Oekraïne. Want wat dacht men van het volgende? In Jemen heerst er vanaf 2014 een oorlog. Het korte verhaal is dat het een oorlog is tussen soennieten en sjiieten, maar het hele verhaal is veel complexer. Evenzo gezegd kan worden dat het eveneens min of meer een burgeroorlog is tussen Noord-en Zuid-Jemen, los van het gegeven dat verschillende terroristische organisaties zich in de strijd hebben gemengd zoals IS en Al-Qaida. Aan de ene kant staat de regering van Jemen, gesteund door een hele coalitie van staten onder auspiciën van Saoedi-Arabië en aan de andere kant staan de sjiitische Houthi’s, gesteund door Iran en Noord-Korea. De VS is zowel direct als indirect bij de oorlog betrokken. Direct omdat het drones inzet in Jemen, maar ook indirect omdat het de wapens levert waarmee Saoedi-Arabië Jemen bombardeert.

De oorlog in Jemen heeft naar schatting een kleine 380.000 mensen het leven gekost. Meer dan 150.000 mensen, inclusief tienduizenden burgers, zijn door militaire acties gedood, daarbij is inbegrepen de door het leger van Saoedi-Arabië geleide bombardementen. Bedenk daarbij ook dat plaatsen waar veel burgers bij elkaar waren zoals bruiloften en markten (waar er in de buurt dus geen militair doel te bekennen was) meer dan eens het doelwit waren van deze bombardementen. Anderen moesten weer het leven laten door bijvoorbeeld landmijnen. Daarnaast is meer dan de helft aan honger en ziekte overleden, dus door de humanitaire crisis die ontstond als gevolg van de oorlog.

Het punt waar we naartoe willen is dat er al jaren een bloedige oorlog gaande is in Jemen, maar dat het niemand die ertoe doet in het Westen iets kan schelen. Terwijl men wel alles uit de kast haalt om een staat die door nazi’s wordt gedomineerd alle mogelijke (militaire) hulp te bieden. Op school wordt de kindertjes geleerd dat de nazi’s de grootste schurken uit de hele wereldgeschiedenis waren. Echter, dat weerhoudt de Westerse leiders er beslist niet van om zonder blikken of blozen tientallen miljarden uit de hoge hoed te toveren om hedendaagse nazi’s tot de tanden te bewapenen.

De gigantische militaire steun ten spijt worden de Oekraïense nazi’s steeds meer in het defensief gedrongen. Alle hype van de msm ten spijt dat Oekraïne aan de winnende hand was. Velen schijnen bovendien te denken dat Rusland als gevolg van de Westerse sancties momenteel aan de rand van een bankroet staat. Niets is minder waar. Rusland verdient meer geld aan energie dan ooit tevoren en de roebel heeft sinds jaren niet zo sterk gestaan, bovenal haalt graanproducent Rusland dit jaar een recordoogst binnen. De opgelegde sancties zijn pure zelfkastijding. Het Westen lijdt er meer onder dan Rusland. Dus zowel militair als economisch is Rusland aan de winnende hand. Wat inhoudt dat zonder reden tientallen miljarden worden opgelost. Dit terwijl het Westen genoeg sociale problemen kent, maar als er om geld gevraagd wordt om die op te lossen, dan is steevast het antwoord dat de nodige fondsen ontberen. Wat weer de vraag doet opwerpen waar al dat geld voor de pro-fascisme kruistocht dat in ijle lucht oplost vandaan komt…

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.