Oekraïnistan in de maak? (1)

In 1998 werd wijlen Zbigniew Brzezinski (de beruchte strateeg van het Anglo-Amerikaanse imperium), geïnterviewd door het Franse blad Le Nouvel Observateur. In betreffend interview schepte de man op over hoe hij de Sovjets eind 1979 de afrond in lokte. Apetrots legde hij uit hoe de CIA vanaf juli 1979 de Moedjahedien steunde (dat waren de vijanden van de toenmalige socialistische regering van Afghanistan). Als reactie stuurde de Sovjet-Unie troepen om de bevriende regering bij te staan. Dat was echter exact de bedoeling van Brzezinski: supermacht de Sovjet-Unie raakte verstrikt in een wespennest. Het voerde jarenlang een uitzichtloze oorlog tegen door de VS gesteunde islamisten die zo peperduur uitpakte dat het uiteindelijk leidde tot de ondergang van diezelfde Sovjet-Unie. Brzezinski: “De dag dat de Sovjets officieel de grens overstaken, schreef ik aan president Carter dat we nu de kans hadden om de USSR op te schepen met zijn eigen Vietnamoorlog.” Bijproduct van deze proxy-oorlog tegen de communistische erfvijand van de VS was natuurlijk wel dat het islamitische fundamentalisme, en daarmee het islamistische terrorisme, groot en machtig was gemaakt. Maar die beschuldiging lachte Brzezinksi compleet weg als zijnde een irrelevante bijzaak.

De vraag is, heeft Rusland niet geleerd van de geschiedenis en is het in een vergelijkbare val verstrikt geraakt als de Sovjet-Unie in 1979? Of heeft Rusland juist wel van de geschiedenis geleerd? Past het ervoor om dezelfde fout te maken als de Sovjet-Unie deed in 1939? Door het (aanvankelijk) op een akkoordje te gooien met de nazi’s en de prijs te betalen van 27 miljoen doden omdat de nazi’s de Slavische volkeren als untermenschen zagen die ze tot de laatste persoon wilden uitroeien om lebensraum te creëren voor de ‘übermenschen’ uit het land der Teutonen?

De gemiddelde deugmensch in het Westen hoopt met hart en ziel dat Rusland de deksel keihard op de neus krijgt in Oekraïne. Maar mensen die dieper over de crisis hebben nagedacht hebben erop gewezen dat de massale Westerse steun aan Oekraïne wel eens als boemerang terug zou kunnen komen. Oekraïne zou wel eens het Afghanistan van Europa kunnen worden. Refererende dus aan de export van terrorisme. Met dien verschil dan dat vanuit Afghanistan het islamistische terrorisme werd geëxporteerd en dat Oekraïne het fascistische terrorisme ver en wijd zal exporteren. Sterker nog, het gebeurt al!

Met name Amerikaanse neonazi’s bezoeken al jaren het Oekraïense Azovbataljon om een militaire opleiding te genieten. Deze door het Azovbataljon getrainde neonazi’s hebben gezorgd voor een ware golf van racistisch gemotiveerd geweld in Noord-Amerika. Maar de neonazi’s die militaire vaardigheden opdoen bij het Azovbataljon komen eigenlijk uit de gehele Westerse wereld. Volgens Time Magazine zijn de afgelopen zes jaar 17.000 (!) strijders uit vijftig landen naar Oekraïne gekomen voor training. Absoluut dieptepunt van door Oekraïne geëxporteerd fascistisch geweld vond plaats in Nieuw-Zeeland. De neonazi die zijn vuurwapens leegschoot in twee moskeeën te Christchurch op 15 maart 2019, met 51 doden en 40 gewonden tot gevolg, had nl. ook de nodige skills opgedaan in Oekraïne.

Dit zijn feiten waar de Westerse pers en politiek doelbewust geringe ruchtbaarheid aan verschaffen onder het publiek. Te meer ook omdat het Azovbataljon nota bene getraind is en van oneindig veel lichte wapens is voorzien door het Amerikaanse leger. Waarmee een angstwekkende vergelijking met de Moedjahedien opgaat: de VS staat zowel direct als indirect zelf aan de basis van het islamistische terrorisme die het later zogenaamd te vuur en te zwaard zou bestrijden. Zo staat de VS net zo goed direct als indirect aan de basis van het huidige neonazi terrorisme.

Het zal heel erg bizar klinken in de oren van de godvrezende deugmensch die elke dag braaf naar het NOS journaal loert, maar Rusland vecht inderdaad tegen nazi’s die een reëel gevaar vormen voor diezelfde ach en wee kreunende deugmenschen. Zij beseffen niet dat het geplaagde Marioepol de thuisbasis is van het Azovbatiljon. Het fascistische Azovbataljon dat de bevolking van Marioepol gebruikt als menselijk schild in de hoop dat er burgerslachtoffers vallen zodat ze Rusland kunnen beschuldigen van oorlogsmisdrijven.

Mocht Rusland in Oekraïne even hard falen als de Sovjet-Unie eertijds gefaald heeft in Afghanistan, dan is het niet ondenkbaar dat het aantal neonazi’s dat voor militaire training naar Oekraïne afreist gaat verveelvoudigen. Wat daar het gevolg van kan zijn heeft de wereld reeds mogen aanschouwen in Christchurch. We willen niet dat straks aan de lopende band zo maar drukke winkelcentra overhoop worden geschoten door Azovbataljon alumni. Dus het valt daarom te hopen dat het leger van de Russische Federatie voor eens en altijd afrekent met de nazi’s in uniform te Oekraïne. Niet slechts ter bescherming van de mensen in de Donbas die al acht jaar lijden onder de aanvallen van het Azovbataljon, maar vooral ook ter bescherming van de onwetende deugmenschen in het Westen.

In het hypothetische geval dat de Russische Federatie de oorlog verliest en vervolgens naar het meesterplan van Zbigniew Brzezinski in drie à vier stukken uiteen valt (eensgelijk de Sovjet-Unie sneuvelde in de nasleep van de oorlog in Afghanistan), wat dan? In de eerste plaats kunnen we voor een ongekende golf fascistisch terrorisme gaan vrezen, niet meer aanschouwd sinds de jaren dertig en veertig. Als de Russische Federatie eenmaal vernietigd is dan verliest Oekraïne zijn knuffelstatus. Op een kwaad moment gaat de VS dan ʽOekraïnistanʼ binnenvallen onder het voorwendsel dat men het fascistische terrorisme komt uitroeien…

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.