Oekraïne-crisis (2)

Reeds weken voorspellen de Westerse media en politiek dat Rusland ieder moment Oekraïne binnen kan vallen. Het bewijs daarvoor zou de samentrekking van talrijke Russische troepen aan de grens met de hierboven genoemde westerbuur zijn. Rusland zegt echter dat het slechts een militaire oefening houdt. Dit is interessant, want de VS deed toch ook tot recentelijk jaarlijks grootscheepse militaire oefeningen samen met Zuid-Korea. Daarbij werd er een aanval op Noord-Korea gesimuleerd. Noord-Korea voelde zich bedreigd door die jaarlijkse oefeningen, ook al hebben ze nooit tot een Amerikaanse invasie geleid. Opmerkelijk genoeg uit de VS momenteel vergelijkbare kritiek op Rusland als Noord-Korea eertijds op de VS uitte…

Vladimir Poetin had onlangs een gesprek met de president van Frankrijk. Gedurende betreffend gesprek deed president Macron zijn beklag over de hardnekkige geruchten dat Russische huurlingen momenteel actief zijn in de voormalige Franse kolonie Mali. Hierop antwoordde Poetin dat Mali een soeverein land is en dus zelf het recht heeft om te bepalen of het een privaat Russisch huurlingenbedrijf inhuurt. Want dat is toch immers ook het standpunt van de NAVO? Oekraïne zou als zelfstandig land zelf mogen bepalen of het toe zou willen treden tot de NAVO. Waaruit maar weer eens bleek dat je eigen argument zo maar tegen je kan worden gebruikt.

Het conflict tussen Rusland en het Westen gaat over de verdere uitbreiding van de NAVO. Tegen het einde van de koude oorlog is afgesproken dat de NAVO geen duim verder naar het oosten zou uitbreiden. Echter, in de nasleep van de koude oorlog stond Rusland heel zwak. Daar maakte het Westen misbruik van en liet verscheidene Oost-Europese landen tegen eerder gemaakte afspraken in toetreden tot het militaire bondgenootschap. Het deed een beetje denken aan de manier hoe de Anglo-Amerikanen in de 19e eeuw allerlei beloftes deden aan de inheemse Amerikanen om die vervolgens schaamteloos te breken.

Het ironische is dat het Rusland van Poetin aanvankelijk zelf(s) lid wilde worden van de NAVO. Voormalig NAVO-baas George Robertson (1999-2003) heeft dit onthuld. Maar de supermacht van weleer werd geschoffeerd met de mededeling dat het achteraan de rij moest aansluiten, eensgelijk een reeks relatief irrelevante landen. Die vernedering wilde het grootste land ter wereld niet ondergaan, dus bedankte het voor de eer. Anderszins, de Russische federatie kon natuurlijk niet zomaar integreren in een bondgenootschap dat opgericht was om hem te vernietigen. Eigenlijk had de NAVO na het winnen van de koude oorlog geen bestaansrecht meer en had eensgelijk het Warschaupact opgeheven moeten worden.

Dat de NAVO tot op de dag van vandaag een russofobe organisatie is werd in de ogen van het Kremlin definitief bevestigd in 2014 toen het Anglo-Amerikaanse imperium middels een CIA-kleurenrevolutie een groep russofobe fascisten aan de macht hielp in Oekraïne. Een zet op het geopolitieke schaakbord die precies past in de ideologie die wijlen Zbigniew Brzezinski (de grote strateeg van het Anglo-Amerikaanse imperium) uit de doeken heeft gedaan in zijn boek The Grand Chessboard. Sindsdien wordt vanuit het Kremlin steeds harder geroepen dat een verdere uitbreiding van de NAVO in de richting van Rusland als ongewenst wordt beschouwd.

Het Westen neemt de laatste tijd een grote concentratie van Russische troepen waar aan de grens met Oekraïne en presenteert dat als bewijs dat een Russische invasie van het grensland aanstaande is. Je moet natuurlijk niets uitsluiten. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien: Rusland is met leden ogen getuige van grootschalige Anglo-Amerikaanse interventies in zijn buurlanden. Eerder werd in Oekraïne een pro-Russische president ten faveure van een prowesters regime met fascistische elementen omvergeworpen. Maar meer recentelijk de CIA-kleurenrevoluties in Wit-Rusland en Kazachstan. Met dat soort heftige ontwikkelingen aan je grenzen kan het wellicht een idee zijn om je leger paraat te houden. Bovendien, er staan duizenden prowesterse Oekraïense troepen aan de grens van het Russischsprekende Donbas.

Punt is, het Westen had alle problemen met Rusland en Oekraïne eenvoudig kunnen voorkomen als het in het begin van het huidige millennium de NAVO had opgedoekt danwel Rusland lid had laten worden van de NAVO. Doch van de boeken van Zbigniew Brzezinksi leren we dat dat helemaal niet de bedoeling is van de Anglo-Amerikaanse speculantenoligarchie om Rusland mee te voeren in de vaart der volkeren. Het doel is om Rusland te omsingelen met vijandelijke staten en uiteindelijk in meerdere stukken op te delen zodat het nooit meer een bedreiging kan vormen voor het imperium.

NAVO is in principe het de VS met (een aantal) vazalstaten. Vanuit die invalshoek bekeken is het ook de vraag of het trotse Rusland zich aan had moeten willen sluiten bij de NAVO en zichzelf laten reduceren tot Anglo-Amerikaanse vazalstaat. Landen als Nederland zijn verplicht om blind het buitenlandse beleid van het imperium te volgen. Het imperium heeft na de Tweede Wereldoorlog menig dubieuze oorlog aangevangen en Nederland heeft aan al die oorlogen adhesie verleend. Ook heden ten dage jankt Den Haag keihard mee met de Anglo-Amerikaanse speculantenwolven in het bos. Niettegenstaande dat landen als Nederland economisch gezien helemaal geen belang hebben om de Russische beer op de tenen te trappen. Want zeker nu Slochteren is gesloten is Nederland extra afhankelijk geworden van het Slochteren in het kwadraat. Aandoenlijk om te observeren hoe het imperium van haar vazalstaten eist economische kamikazeacties te ondernemen. Rusland kan elk moment Oekraïne binnenvallen. Dat houdt tevens in dat het Russische gas weg kan vallen en de West-Europese economie stilvallen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.