Oekraine-crisis (1)

Het is dus nu officieel, false flags bestaan daadwerkelijk! Een Amerikaanse regeringsfunctionaris gaf het onlangs ten ogenschouwe van de pers aan. Ook al deed de man het vingerwijzend: de VS zou informatie hebben waaruit blijkt dat Rusland een valse vlag operatie voorbereidt om een invasie van Oekraïne te legitimeren. Dit is opmerkelijk aangezien mensen die wijzen op de rol van false flags in de (recente) geschiedenis doorgaans voor gek worden verklaard door de media van het Anglo-Amerikaanse imperium. Over false flags wordt in de officiële geschiedschrijving en journalistiek niet of nauwelijks uitgeweid, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet bestaan. Als een mogendheid bijvoorbeeld een oorlog wil aanvangen dan is daar een voorwendsel voor nodig. Als dat er niet is dan wordt dat gewoon gecreëerd door geheime diensten, zgn. false flags. Wij hebben er eerder op gewezen dat het a game as old as empire is: de Romeinen deden het al. Maar met name de VS heeft zich de laatste decennia meer dan eens bediend van false flags. Daarom is het des te opmerkelijker dat uitgerekend de VS niet slechts toegeeft dat false flag bestaan, maar het gebruik ervan toeschrijft aan de traditionele erfvijand Rusland. Het welbekende verhaal van de pot en de ketel dus.

De false flag opmerking vanuit Amerikaanse regeringskringen past in de bellicose sfeer die de laatste tijd wordt opgestookt. De Westerse media lijken te trachten de geesten rijp te maken voor een oorlog met Rusland. Wat Rusland met zo´n oorlog kan winnen is de vraag. De VS mocht zich enige tijd de enige overgebleven supermacht wanen, maar bleek op verschillende slagvelden toch veel minder supermachtig dan het zichzelf waande. Alle machtsvertoon ten spijt heeft het recentelijk meerdere landen met de staart tussen de poten moeten verlaten. Hetzelfde gold evenzo voor de Sovjet-Unie in de jaren ´80 aangaande Afghanistan, wat zelfs tot gevolg had dat laatstgenoemde wereldmacht de koude oorlog verloor en vervolgens jammerlijk uitelkaar viel. Dus waarom zou het Russische leger in Oekraïne wel slagen? Wellicht als het zich beperkt tot het pro-Russische Oost-Oekraïne. Waarschijnlijk zal het in de conventionele oorlog met de rest van Oekraïne ook eenvoudig zegevieren dankzij superieure rakettechnologie, maar dan volgt het wespennest van de partizanenstrijd. Na de traumatische ervaringen van de voormalige Sovjet-Unie in Afghanistan moet Rusland zo´n oorlog toch niet meer willen voeren? Of gaan de schaakgrootmeesters in het Kremlin de wereld toch verrassen met een nieuwe narrenmat?

Wellicht wil de Russische beer slechts zijn tanden laten zien. Uit geclassificeerde documenten blijkt dat de meest vooraanstaande Westerse leiders in 1990 en 1991 inderdaad harde toezeggingen hebben gedaan aan de toenmalige partijleider Gorbatsjov dat de NAVO niet verder naar het oosten zou gaan uitbreiden. De afspraak was dat de Sovjet-Unie de hereniging van Duitsland zou gedogen en in ruil daarvoor zou de NAVO niet verder opschuiven naar het oosten. Maar zoals we weten heeft het Westen die afspraak aan de laars gelapt en wordt de gezamenlijke grens tussen Rusland en de NAVO steeds langer. Bovendien, hoe reageert de VS zelf in vergelijkbare situaties? Toen de Sovjet-Unie begin jaren ´60 de banden met Cuba aanhaalde schreeuwde de VS moord en brand. De wereld stond op de rand van een kernoorlog. Dus zo raar is het niet dat Rusland er niet van gediend is dat de NAVO aan de voordeur klopt.

Ter herinnering, in 2014 bracht het imperium middels een CIA-kleurenrevolutie fascisten aan de macht in Oekraïne. Dat was goed voor de geopolitieke ambities van het imperium, maar of Oekraïne daar zelf beter van geworden is is zeer de vraag: het armoedecijfer was 28,6% in 2014 en steeg naar 58,6% in 2016.

De volgende vraag is, wat heeft dit alles te betekenen voor Nederland? Nederland is een Amerikaanse vazalstaat en is daarom gedwongen braaf in de pas te lopen bij het Amerikaanse geopolitieke beleid. Daarom zal ook de Nederlandse bevolking letterlijk een hoge prijs moeten gaan betalen voor een oorlog met Rusland. Biden heeft gedreigd met strenge economische sancties mocht Rusland Oekraïne binnenvallen. Lees: de gaspijplijn Nord Stream 2 mag niet worden geopend. Daarmee straffen de politieke leiders van de Amerikaanse vazalstaten in West-Europa in de eerste plaats hun eigen bevolkingen omdat ze onthouden worden van goedkoop Russisch gas. Gas dat momenteel overigens onder valse voorwendselen reeds duur verkocht wordt aan West-Europese huishoudens (de gasprijs met Rusland ligt contractueel vast dus er wordt niet meer voor betaald, maar het goedkope Russische gas wordt stiekem doorverkocht naar elders in de wereld om te profiteren van de momenteel hoge wereldgasprijs).

Een Russische boycot omwille van Oekraïne biedt dus ook grote kansen voor het Amerikaanse bedrijfsleven om duur schaliegas aan Europese huishoudens te slijten. Dat verklaart ook waarom de Nederlandse regering ondanks het aardbevingsdebacle en de mea culpa de geesten weer warm aan het maken is voor het heropenen van de Groningse gaskraan. In politiek-strategisch opzicht hebben de Nederlandse premier en zijn discipelen gelijk om te beweren “er geen actieve herinnering aan te hebben” als ze weer eens op een leugen of breken van een belofte worden betrapt. Want waarom zouden ze van houding veranderen als het Nederlandse electoraat de firma list en bedrog bij verkiezingen onveranderlijk blijft belonen voor hun wanbeleid? Erkend is nu dus dat false flags bestaan, maar het opmerkelijke is dat gladde aal Rutte niet eens false flags nodig heeft. Hij kan gewoon openlijk liegen en bedriegen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.