Hugo de leugenjongleur

Covid-19 is een ziekte met een overlevingskans van maar liefst 99,8%. Ja, er sterven inderdaad mensen aan corona. Doch de overgrote meerderheid van de mensen die covid-19 krijgen overleven het, al haasten we ons erbij te vermelden dat het krijgen van de ziekte vaak allesbehalve een pretje is. Echter, gezien de paniek die de mainstream pers en politiek reeds bijna twee jaar zaait onder het publiek zou men bijna gaan denken dat we te maken hebben met een pandemie die te vergelijken is met de 14e eeuwse pest, toen een derde tot de helft van de bevolking van Europa het loodje liet. Om een ziekte met een overlevingskans van 99,8 is dus al meer dan 85% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd, maar het heeft dus niet mogen baten. Covid-19 blijft welig tieren te lande.

Inmiddels kunnen we wel concluderen dat Hugo de Jonge en Mark Rutte twee handen op een buik zijn. Eensgelijk de premier heeft de minister van VWS zich ontpopt tot een pathologische leugenaar. Niet dat het verrassend is, want het leek ons vanaf het eerste moment onwaarschijnlijk dat Hugo de Jonge zich aan zijn harde belofte nooit een vaccinatieplicht in te zullen voeren zou gaan houden. Het was gewoon een kwestie van tijd dat de man “Ja maar…” zou gaan debiteren om zijn draai wereldkundig te maken. De ontwikkelingen in andere landen verraden immers wat men in Nederland heimelijk ook van plan is.

Echter, gezien de eclatante politieke successen die zijn partner in lies Rutte heeft geboekt door aantoonbaar te liegen en bedriegen heeft hij groot gelijk. Want het masochistische Nederlandse electoraat vindt het evident heerlijk om voorgelogen te worden. Tenzij tijdens bij de verkiezingen van de laatste dikke tien jaar continu gefraudeerd is, valt anders niet te verklaren waarom Rutte nog immer hoog en droog in het torentje is gezeteld.

Hugo de Jonge en co beloofden eerder dat als de meerderheid van de bevolking gevaccineerd zou zijn de maatschappij weer open zou gaan. Die plechtige belofte hield slechts voor korte tijd stand. Ondanks dat de meerderheid een prik had ontvangen bleven de besmettingen oplopen. Wat deed Hugo de Jonge? Hij zette geen vraagtekens bij de vaccins (waar alle reden toe was), maar hij gaf de ongevaccineerden de schuld en voerde op 25 september jongstleden de QR-code in die toegang verschafte tot de horeca maar slechts toekwam aan de gevaccineerden (de ongevaccineerden moeten zich telkens opnieuw testen). De invoering van QR-codes mocht echter niet baten want naar verluidt bleven de besmettingen oplopen, ondanks dat meer dan 85% van de bevolking een injectie had ontvangen. Dit greep Hugo Jonge dus aan om de ongevaccineerden te demoniseren.

Het narratief van Hugo de Jonge is nu dat vier van de vijf mensen in de IC ongevaccineerden zijn en dat er daardoor geen ruimte meer is voor de reguliere zorg. Maar is deze riedel wel waar? Er zijn sterke aanwijzingen dat de Jonge deze riedel uit zijn duim gezogen heeft. Zo heeft de bestuursvoorzitter van het UMC Maastricht publiekelijk verkondigd dat in haar ziekenhuis acht van de tien mensen opgenomen coronapatiënten gevaccineerd zijn. Ook uit andere ziekenhuizen komt er vergelijkbare informatie naar buiten van medewerkers. Ze geven off the record aan dat de pers een vertekend beeld naar buiten brengt. Bovendien, de vooraanstaande medicus Marcel Levi heeft tegen de krant van wakker Nederland gezegd dat de drukte in de ziekenhuizen wel meevalt en zover het wel druk is dat niet zo zeer komt door de grote toestroom van coronapatiënten maar vooral door een personeelstekort. Toen in de Tweede Kamer gevraagd werd naar concrete cijfers van ongevaccineerden per ziekenhuizen zodat men zelf de rekensom kon maken, wrong Hugo de Jonge zich in de gekste bochten om maar niet aan dat doodnormale verzoek te voldoen.

Terwijl Hugo de Jonge steen en been klaagt dat de zorg de toestroom van ongevaccineerde coronapatiënten niet aan kan, vergeet hij erbij te vertellen dat 27.000 (!) zorgmedewerkers de zorg de rug toe hebben gekeerd in 2021. Dus i.p.v. de zorg op te schalen de laatste anderhalf jaar heeft hij tienduizenden medewerkers weggejaagd met zijn wanbeleid (ondanks de pandemie werd hun positie niet verbeterd) en geeft vervolgens de ongevaccineerden de schuld van de drukte in de zorg! Ironisch genoeg blijkt de regering Rutte weer wel extra geld te hebben om nieuwe boa´s op te leiden. Die kunnen dan weer mooi gebruikt worden om toekomstige oneigenlijke coronamaatregelen te handhaven.

Inmiddels is algemeen bekend dat ook gevaccineerden corona kunnen krijgen en heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat natuurlijke immuniteit beter werkt dan vaccins. Met andere woorden, ongevaccineerden die natuurlijke immuniteit hebben opgebouwd zijn beter beschermd dan gevaccineerden die dat niet hebben. Toch mag die gevaccineerde persoon wel de horeca in met QR-code en die ongevaccineerde met natuurlijke immuniteit niet. Hetgeen heel sterk suggereert dat het de Jonge en co helemaal niet gaat om de volksgezondheid, maar om de QR-code.

Gewezen staatssecretaris Monica Keijzer waarschuwde het Nederlandse volk reeds in haar afscheidsbrief dat het kabinet vast van plan is de teugels verder aan te trekken. Die waarschuwing lijkt bewaarheid te worden. Minister Hugo de Jonge heeft naar verluidt reeds met verschillende werkgevers overlegd over het verplichten van de QR-code op de werkplaats. Hugo de leugenjongleur maakt met zijn demonisering van ongevaccineerden de geesten reeds weken rijp voor de volgende stap. Zo komt een verplichte QR-code steeds dichterbij.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.