Klaus Schwab

Dat liegen dat het gedrukt staat voor Mark Rutte net zo´n natuurlijke handeling is als ademhalen mag zo langzamerhand genoegzaam bekend zijn. Ondanks dat hij verscheidene malen publiekelijk keihard is ontmaskerd blijkt hij erg hardleers te zijn. Zo werd premier Pinokkio enige tijd geleden opnieuw genadeloos met zijn lange neus op de feiten gedrukt. Weliswaar door een Kamerlid van een omstreden partij, maar zelfs de duivel heeft soms gewoon een punt. Het betreffende Kamerlid stelde een vraag over het boek The Great Reset van meneer Klaus Schwab, een man die voor aanvang van de coronapandemie onbekend was buiten elitaire kringen, maar wiens naam inmiddels menigeen wel voorbij heeft zien komen. Zelfs al noemt de mainstream media zijn naam liever niet. Rutte loog schaamteloos dat hij het boek van Schwab niet kende, maar hij moest met de billen bloot toen het betreffende Kamerlid vervolgens verwees naar een brief van Rutte aan Schwab waarin Rutte bedankte voor de ontvangst van het boek en hem bovendien complimenteerde met de inhoud. Maar wie is die Klaus Schwab eigenlijk en waarom is er de laatste tijd zoveel over hem te doen?

Klaus Schwab is de zoon van Eugen Schwab en Marianne Schwab-Rothschild (!). Schwab senior was in de jaren ´30 directeur van Escher Wyss, een Zwitsers bedrijf dat turbinetechnologie produceerde voor hydro-elektrische dammen maar evenzo onderdelen van vliegtuigen bestemd voor de Luftwaffe. De nazi´s waren blijkbaar content met de producten van Escher Wyss want de onderneming werd de status van Musterbetrieb (modelbedrijf) toebedeeld. Echter, Escher Wess was eveneens betrokken bij de ontwikkeling van een Duitse atoombom. Daarnaast maakte het tijdens de oorlog gretig gebruik van buitenlandse dwangarbeiders.

Schwab junior is ten eerste een Duitse ingenieur en econoom. Hij heeft gestudeerd aan de ETH Zurich (Zwitserland), de Universiteit van Freiburg (Zwitserland), maar eveneens in de VS op Harvard, alwaar hij de protegé werd van niemand minder dan Henry Kissinger. Van 1972 tot 2003 was Schwab professor aan de Universiteit van Geneve.

In 1967 ging ook Schwab junior werken voor Escher Wyss (tegenwoordig Sulzer-Escher-Wyss). Inmiddels is door de Zwitserse autoriteiten naar buiten gebracht dat Sulzer-Escher-Wyss vanaf de jaren zestig (toen Klaus Schwab in de raad van bestuur zat) het apartheidsregime te Zuid-Afrika meehielp om nucleaire wapens te creëren. Waarmee het bedrijf resolutie 418 van de VN Veiligheidsraad schond. Dit kan als opmerkelijk worden bestempeld aangezien Schwab met zijn WEF reeds vijftig jaar streeft naar een kernwapenvrije wereld.

Als onbekende academicus met slechts een paar jaar bestuurlijke ervaring richtte hij (ogenschijnlijk) vanuit het niets het World Economic Forum (WEF) op. Met de oprichting van het WEF verrichtte Schwab een klein wonder in 1971, maar wetende dat hij een telg is uit de familie Rothschild en Kissinger als mentor had kunnen we dit wondertje in perspectief plaatsen. Want dit WEF kende een vliegende start: reeds bij de eerste bijeenkomst waren 444 managers uit 31 landen aanwezig en sindsdien is het WEF alleen maar krachtiger en machtiger geworden. Werden in eerste instantie voornamelijk captains of industry gerekruteerd, later o.a. ook politici, journalisten en beroemdheden. Het WEF is vooral bekend van de jaarlijks bijeenkomst in Davos van de rijken en machtigen der aarde. Waarvan wel gezegd is dat het is uitgegroeid tot de openbare tak van de Bilderberg groep.

Belangrijker nog, het WEF is zich gaan opwerpen als institutie die toekomstige leiders opleidt. Zo is er in 2005 een jongerenafdeling van het WEF opgezet genaamd Young Global Leaders die een leiderschapscursus verzorgt voor mensen onder de 40. In 2012 kwam daar nog Global Shapers bij voor mensen onder de 30. Wie deze leiderschapscursussen allemaal heeft gevolgd is niet altijd met zekerheid te zeggen aangezien de alumni er niet mee te koop lopen. Wel bekend is dat de alumni elkaar regelmatig blijven ontmoeten. Op die manier is het WEF een hechte gemeenschap van mondiale leiders aan het kneden die met één mond spreekt (voor zover die hechte gemeenschap van leiders niet al bestond). Dit zou dan mede verklaren hoe het mogelijk is dat alle Westerse leiders aangaande covid-19 hetzelfde beleid voeren. Is ze allemaal ingefluisterd door het WEF van Klaus Schwab.

Het thema van de 50e bijeenkomst van de WEF was dus the Great Reset. Klaus Schwab betoogde aldaar dat de coronapandemie een kans is voor de mensheid om de wereld revolutionair te hervormen, zodat de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN in 2030 behaald gaan worden. Dit zou dan moeten gebeuren onder auspiciën van de private sector (die de problemen juist heeft veroorzaakt). Echter, critici hebben erop gewezen dat Schwab een wolf in schaapsvacht is. Zijn ideeën worden weliswaar in alle redelijkheid gepresenteerd, maar dat die great reset ten koste zal gaan van de welvaart en vrijheid van individuele burgers die niet behoren tot de extreem rijken en machtigen: de meeste banen zullen verdwijnen en individuele burgers hun eigendommen verliezen. De burgers zullen in grote mate afhankelijk worden van de overheid en middels kunstmatige intelligentie straf in de gaten worden gehouden.

De vraag die gesteld dient te worden is of een vos zowel zijn haren als zijn streken kan verliezen. Klaus Schwab en zijn familie hebben in het verleden gecollaboreerd met zeer dubieuze regimes zoals Nazi-Duitsland en apartheid Zuid-Afrika. We weten hoe de ʽhervormingenʼ van deze regimes hebben uitgepakt. Desalniettemin, we kunnen er moeilijk omheen dat momenteel overal ter wereld politici dansen naar de pijpen van Klaus Schwab.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Share and Enjoy !

Shares
Dit bericht is geplaatst in The Grapevine Publications met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.