Schorem voor Demagogie (2)

Thierry Baudet heeft een elitaire uitstraling maar dat weerhoudt hem er niet van om à la Bruce Lee tegen een vermeende linkse elite aan te schoppen. Omgekeerd schijnen de meeste kiezers van Baudet weer tot ‘het gepeupel’ te behoren. Je zou denken dat een linkse elite en het gepeupel elkaar uitstekend zouden kunnen vinden maar niets blijkt minder waar. Een groot deel van het gepeupel liet de vermeend linkse elite links liggen en ontving dandy Baudet met open armen. Baudet lijkt Wilders te hebben verwilderd van diens eigen electoraat. Klaarblijkelijk verlangt het gepeupel terug naar die goeie ouwe tijd toen de elite nog aristocratisch was en zij als horigen braaf gehoorzamend op het land ploeterden. Want je kunt natuurlijk niet alles hebben: in ieder geval waren de Lage Landen nog paradijselijk wit in dat boreale epoque…

Baudet betekent in het Frans weliswaar ezel, maar meneer Ezel komt bij het gepeupel geenszins over als een ezel. De man heeft een intellectuele uitstraling. Gepromoveerd aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van Leiden Universiteit. Tevens is Baudet zeer geïnteresseerd in datgene wat collega Wilders weggewuifd heeft als linkse hobbies: is verzot op zaken als klassieke muziek, kunst, literatuur en architectuur (let op: geen moderne architectuur). Het stemvee van Baudet is daarentegen veel meer geïnteresseerd in de klassiekers van André Hazes dan in klassieke muziek, loopt warmer voor de kunstjes van Max Verstappen dan voor kunst als zodanig, voelt zichzelf thuis bij videgames maar verguist literatuur en bewondert liever een bouwpakket van Ikea dan architectuur. Toch is de elitaire Baudet erin geslaagd om de vulgaire Wilders van de troon te stoten als kampioen van het xenofobe gepeupel.

Inhoudelijk verschillen de programma’s van Wilders en Baudet weinig. Alleen wordt het sentiment onder het xenofobe electoraat steeds groter dat Wilders wellicht altijd wel lekker wild schreeuwt maar uiteindelijk niets klaarspeelt. Dat zou mede de verklaring zijn van de exodus van zionist Wilders richting lavendelsnuiver Baudet. Het anti-intellectualisme en bargoens van Wilders waar het gepeupel zich uitstekend mee zou moeten kunnen identificeren lijkt op de lange termijn toch niet te mogen baten. Geen woorden maar daden zogezegd.

Pseudo-intellectueel Baudet heeft in het maatschappelijk debat een renaissance geïnitieerd van pseudo-wetenschappelijke therorieën uit de Verlichting en Romantiek. De Verlichting en de Romantiek waren tijdperken waarin er hele bibliotheken vol zijn geschreven met boeken waarin staat dat Zwarte mensen inherent achterlijk zijn ter legitimering van de slavernij en het kolonialisme. Baudet is verzot op de sofisten die betreffende bedorven theorieën wereldkundig hebben gemaakt. Zogezegd is Baudet een waar anachronisme: een 21e eeuwse Verlichtingssofist.

Zo gebruikte hij een niet-wit partijlid om een proefballonnetje op te gooien over het vermeende genetisch bepaalde lage IQ van Zwarte mensen, en weigerde daarvan vervolgens publiekelijk afstand te nemen toen hij daarop werd aangesproken. Triester nog, partner in de Tweede Kamer Hiddema ging iets vergelijkbaars debiteren. Bovendien, Baudet blijkt proto-fascistische en fascistische sofisten te bewonderen zoals de Fransen Maurice Barret (1862-1923) en Pierre Drieu la Rochelle (1893-1945). Maar ook hedendaagse fascisten zoals Jean-Marie Le Pen, de door IQ-verschillen geobsedeerde Duitser Volkmar Weiss en de Amerikanen Jared Taylor en James Ronald Kennedy.

James Ronald Kennedy heeft een pseudo-wetenschappelijk boek geschreven waarin hij betoogt dat het zuiden volledig in haar recht stond tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Hoe moeten we die openlijke associatie met Kennedy interpreteren? Is Baudet soms een voorstander van slavernij? Baudet sympathiseert in ieder geval wel met de mensen die de apartheid in stand hielden. Zo heeft hij ervoor gepleit om witte Zuid-Afrikanen terug te laten komen naar ‘die heimat’. Waaraan tevens valt af te leiden dat Baudet’s waarschuwing voor homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking door immigratie niets slechts aan de Nederlandse cultuur refereert maar wel degelijk aan ras.

Baudet gebruikt op zijn beurt met regelmaat onbegrijpelijke taal om zijn reputatie als intellectueel te bestendigen. Zo permitteert hij het zich om Latijn te bezigen in de Nederlandse Tweede Kamer. Evenzo bleek zijn overwinningsspeech een maatje te groot voor Henk en Ingrid. De linkse elite moest van stal gehaald worden om de fascistische dog-whistles aan hen te openbaren en verklaren. Zo parafraseerde Baudet de zeer afrifobische Verlichtingssofist Hegel (heeft in niet mis te verstane bewoordingen ontkend dat Afrika een geschiedenis kent) betreffende een neergestreken uil van Minerva, waarmee hij wilde communiceren aan zijn fascistische vakbroeders dat pas nu het bijna te laat zou zijn men begint te beseffen dat de superieure Westerse cultuur vernietigd wordt door immigratie. Verder had hij het over de boreale wereld, waarmee hij zijn masker eigenlijk volledig deed zakken omdat dat een concept is dat door de nazi’s werd aangewend. Het refereert aan de stichtingsmythe van de Arische übermensch. Die zou afkomstig zijn van de noordelijke provincie Hyperborea.

Meneer Baudet doet ogenschijnlijk zijn naam weinig eer aan omdat hij meer weg lijkt te hebben van een wijze uil dan van een domme ezel. Toegegeven, sommigen van zijn plannen snijden zeker hout. Maar als we zijn lavendelmasker van zijn gezicht afrukken dan ontwaren wij een houtje-touwtje hakenkruis dat aan elkaar is gelijmd met pseudowetenschappelijke, fascistische theorieën. Het enige wat Baudet onderscheidt van de historische fascisten is dat hij (nog) niet gepropageerd heeft zijn politieke doelen te willen verwezenlijken middels geweld. Baudet heeft meermalen open en bloot aangegeven aan welke kant van de geschiedenis hij wil staan. “Ich habe es nicht gewusst!” zal de ezel van FvD blaten.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

This entry was posted in The Grapevine Publications. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *