Schorem voor Demagogie (1)

15 maart 2019 is uitgemond in zo’n klassieke onheilsdag. Een dag die de wereld shockeerde en zich nog lang zal heugen. Een zwaar bewapende Australische nazi liep twee moskees in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch binnen, schoot in totaal 50 mensen dood en verwondde er minstens 47 alsof het een videogame was. De daad van terreur was bovenal live te volgen op de sociale media. Tevens had de terrorist eerder een manifest geschreven en op internet gepubliceerd waarin hij aangeeft dat hij witte overheersing nastreeft, fel anti-islamitisch is en concrete plannen had voor een aanslag. Op 15 maart jongstleden eigende de man in kwestie zichzelf dus de twijfelachtige eer toe een prominente plaats in de geschiedenis van het terrorisme in het algemeen maar het terrorisme van de aanhangers van de ideologie van de witte superioriteit in het bijzonder te hebben verworven.

Wat eveneens shockeerde was de huidskleur en politieke kleur van de terrorist. De media was de laatste jaren dusdanig gefocust op het terrorisme uit een bepaalde hoek dat terrorisme slechts met een bepaalde godsdienst en etnische afkomst vereenzelvigd werd. Maar wat zijn de feiten?

De feiten zijn dat zgn. witte supremacisten mensen die niet wit en protestant zijn al meer dan anderhalve eeuw terroriseren in de VS, Zwart Amerika in het bijzonder (for argument’s sake laten we de tijd van de slavernij even buiten beschouwing). Om Zwart Amerika in het gareel te houden zijn er duizenden Afrikaanse Amerikanen vermoord, doorgaans met de drogreden dat er een witte vrouw zou zijn aangerand, verkracht of zelfs vermoord. Triester nog, hele Zwarte gemeenschappen zijn er met de grond gelijk gemaakt. Vaak uit pure jaloezie omdat het die gemeenschappen economisch voor de wind ging. Het beruchtste voorbeeld hiervan is natuurlijk de wijk Greenwood van Tulsa dat als bijnaam had Black Wall Street.

Maar ook in het recentere verleden hebben de witte supremacisten zich verre van onbetuigd gelaten. Tot 9-11 was de grootste terroristische aanslag op Amerikaanse bodem de Oklahoma city bombing (1995) gepleegd onder auspiciën van witte supremacist Timothy McVeigh: 168 doden en 680 gewonden.

Triester nog, na 9-11 zette het traditionele patroon zich voort en pleegden rechtsextremisten van allerlei pluimage veruit de meeste terroristische aanslagen en maakten tevens de meeste slachtoffers in de VS: van joden tot aan de KKK. Alleen weet het grote publiek dat niet omdat bepaalde witte organisaties nimmer het plakkaat terroristische organisatie opgeplakt hebben gekregen maar eufemistisch ‘haatgroepen’ worden genoemd en nimmer bij wet verboden zijn. Dus middels het spelen van een woordspelletje werd het gevaar van witte supremacisten verdoezeld en leek het alsof de aanslag in Nieuw-Zeeland een donderslag bij heldere hemel was…

20 maart 2019 is uitgemond in zo’n klassieke onheilsdag. Een dag die de Nederlandse politiek shockeerde en nog lang zal heugen. Dankzij de stem van de bevolking wandelde een openlijke aanhanger van de ideologie van de witte suprematie met zijn partij vanuit het niets zo maar de Eerste Kamer binnen en eiste 13 zetels op waarmee hij eensklap de grootste partij van het land werd. Ongetwijfeld mede geholpen door een slachtpartij aangericht door een moslim in Utrecht op 18 maart. Hoe triest ook, betreffende trieste gebeurtenis kwam voor Baudet als een geschenk uit de hemel.

Dat er geen twijfel over kan bestaan dat Baudet de mythe van de witte suprematie aanhangt en tot uiting wil brengen in beleid blijkt uit een reeks incidenten. Zo zei hij vlak voor een tv-programma tegen een Zwarte vrouw: “Kom je pepernoten gooien?”, en liep vervolgens grijzend weg toen betreffende vrouw aangaf dat beledigend te vinden. Een Afrikaanse opiniemaker beet hij toe: “Er is een reden waarom alle Nobelprijswinnaars blank zijn”. Op Amsterdam FM debiteerde hij: “Ik [wil] niet dat Europa Afrikaniseert, ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is”. Daarop aansluitend, hij heeft schaamteloos vijf uur lang met de welbekende hedendaagse nazi-ideoloog Jared Taylor gedineerd en is op audiëntie geweest bij Jean-Marie Le Pen. Bovendien hebben verschillende van zijn partijgenoten in de media uitlatingen gedaan die aan de minderwaardigheid van niet-witte volkeren refereren en geïnspireerd lijken door het nazisme (een enigszins beschaafde partij zou dat soort leden onmiddellijk royeren). Om maar te zwijgen over Baudet’s overwinningsspeech die vol zat met fascistische symboliek die aan de vermeende inherente superioriteit van de witte mens refereerde.

Baudet is voor menigeen het beschaafde alternatief voor Wilders maar in werkelijkheid gaat Baudet ideologisch drie stappen verder dan Wilders. Omdat hij een intellectuelere uitstraling heeft wordt hij door menigeen kennelijk geaccepteerd. Vanaf 1945 was er in Nederland in principe een groot taboe op openlijk fascistische uitlatingen maar de opkomst van Baudet lijkt fascisme uit de taboesfeer te hebben gemanouvreerd. Hoe valt anders te verklaren dat een mevrouw die aangegeven heeft in de sociale media een fan te zijn van Adolf Hitler en grapjes maakt over de holocaust de Tweede Kamer kan betreden zonder dat het ganse land moord en brand schreeuwt? Zelfs Groningen, dat moord en brand schreeuwde vanwege de schade veroorzaakt door gasboringen heeft massaal op de fascistische Baudet gestemd, wiens partij juist wil dat de gasboringen doorgang vinden. Hetgeen suggereert dat wit Nederland dusdanig verblind is door xenofobie dat het alle serieuze problemen waar het land mee kampt vergeet terwijl het grootste probleem van het land omarmd wordt als de wederopgestane Jezus. Nederland, diep is onze verslagenheid. Gecondoleerd met het schorem voor Demagogie.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

This entry was posted in The Grapevine Publications. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *