Sylvana vs VOC-mentaliteit

Op 2 november 2004 wachtte Mohammed Bouyeri de omstreden, islamofobe journalist Theo van Gogh op in Amsterdam Oost ter hoogte van het stadsdeelgebouw. Theo van Gogh had de gewoonte om door de Linaeusstraat naar zijn werk te fietsen en klaarblijkelijk was Mohammed B daarvan op de hoogte. Toen van Gogh dichtbij genoeg was schoot hij hem met een HS 2000 pistool van zijn fiets, maar behalve van Gogh werden er ook twee omstaanders geraakt. Van Gogh strompelde naar de overkant van de weg en al schietend liep Mohammed B op van Gogh af. Op het fietspad zakte van Gogh in elkaar. Mohammed B kwam steeds dichterbij en van Gogh smeekte om genade. Doch Mohammed B bleek genadeloos. Hij vuurde van dichtbij nog eens vijf kogels af op het lichaam van de op de grond liggende Van Gogh. Vervolgens sneed Mohammed B met een groot kapmes de keel van Van Gogh door. Daarna doorboorde Mohammed B met betreffend mes de borst van Van Gogh tot aan diens ruggengraat. Nog was Mohammed B niet klaar want uiteindelijk stak hij nog met een kleiner fileermes waaraan een brief zat met een doodsbedreiging aan Ayaan Hirsi Ali.

Na de moord wandelde Mohammed B het Oosterpark in alsof er niets aan de hand was. Bij de Mauritskade kwam hij er weer uit. Aldaar stond de politie klaar om hem in te rekenen. Mohammed B nam de politie onder vuur, hierbij werd één agent verwond. De politie nam op zijn beurt het vuurwapen ter hand en trof Mohamed B in zijn been en uiteindelijk kon hij gearresteerd worden. Op het lichaam van Mohammed B bleek een afscheidsbrief te zitten. Later heeft Mohammed B ook verklaard gehoopt te hebben door de politie te worden doodgeschoten. In plaats daarvan kreeg hij levenslang.

Op 6 februari 2019 zwaaide Michael Fudge met een nepvuurwapen rondom De Nederlandsche Bank. Een man met psychische problemen en een oude bekende van verschillende hulpdiensten. De politie rukte massaal uit en trakteerde hem op een kogelregen die hem dodelijk raakte. Tevens raakte daarbij een onschuldige voorbijganger gewond.

Er zou een protocol zijn dat aangeeft hoe de politie dient te handelen t.o.v. een persoon die met een vermeend vuurwapen dreigt. Echter, sinds de arrestatie van Mohammed B is ieder incident waarbij de politie een persoon afmaakt die met een vuurwapen heeft gedreigd dubieus. Want hoe is het mogelijk dat Mohammed B niet door een stortregen politiekogels gedood werd ondanks dat hij vlak daarvoor een gruwelijke moord gepleegd had en met scherp op de politie schoot waarbij nota bene een agent werd verwond? Als de Amsterdamse politie ooit in zijn recht stond om een verdachte te doden omdat betreffende levensgevaarlijk was dan was het wel op 2 november 2004. Dus hoe dan?

Naar aanleiding van de dood van Fudge vroeg politica mevrouw Simons een debat aan in de Stopera. Het was zeer terecht dat mevrouw Simons vraagtekens zette bij de door buitenproportioneel politiegeweld gedode Fudge. De arrestatie van een maniak als Mohammed B heeft immers voor eens en altijd uitgewezen dat de politie iedereen uit kan schakelen met een schot in het been (daar had mevrouw Simons de nadruk op moeten leggen in haar verweer). Maar alle witte politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad, van links tot rechts, waren witheet van woede en begonnen te razen en tieren als door een wesp gestoken. Het leek wel alsof de Mooriaan de Pyreneeën overtrok: ineens konden alle Europeanen die elkaar tot op het bot haten van het ene op het andere moment een vuist maken tegen het oprukkende Zwarte gevaar!

Toen mevrouw Simons twintig jaar geleden Zwarte mannen door het slijk haalde hield Nederland van haar. Nu ze van Saulus in Paulus is gemetamorfoseerd en racisme aan de kaak stelt is ze net zo populair als de fiscus. Zelfs apolitieke voetballer Wesley Sneider bleek ineens politicoloog te zijn en ging in een vlog compleet los op mevrouw Simons.

Wit Nederland barste dus uit het vel van woede. Waarom? Omdat buitenproportioneel optreden van de 21e eeuwse nachtwacht van Amsterdam aan de kaak werd gesteld. Dat is een klassieke uiting van een gekrenkte VOC-mentaliteit. De mensen die tot op de dag van vandaag gezien worden als slaafgemaakten van de VOC/WIC mogen braaf opzitten en pootjes geven, maar moeten het natuurlijk niet in hun hoofd halen om het gezag van de VOC/WIC ter discussie te stellen. Stel je voor zeg!

Feit is dat de moderne variant van de 17e eeuwse nachtwachten meer dan eens dubieus handelen. Denk bijvoorbeeld aan de manier hoe ze Mitch Henriquez te grazen hebben genomen. Ook is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat de politie zich structureel schuldig maakt aan etnisch profileren, zoals o.a. rapper Typhoon en voetballer Kenneth Vermeer aan den lijve hebben mogen ondervinden.

Vroeger kwamen Hilversum en Den Haag vrij eenvoudig af van karakters als mevrouw Simons, respectievelijk door het contract niet te verlengen of ze bij de volgende verkiezingen op een onverkiesbare plaats te zetten. Nadien verdronken zij snel in de anonimiteit. Maar mevrouw Simons blijft zichzelf hardnekkig handhaven als publiek figuur. Met dien verschil dat ze vroeger beroemd was doch tegenwoordig berucht is. Het witte establishment is gefrustreerd omdat het mevrouw Simons niet de mond heeft kunnen snoeren middels de geijkte wegen en ze een stem laat horen die het niet wenst te horen; de stem van de stemlozen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

This entry was posted in The Grapevine Publications. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *