De erfenis van Zbigniew Brzezinski

Zbigniew Brzezinski was na de Tweede Wereldoorlog wellicht wel de belangrijkste strateeg van de Anglo-Amerikaanse geopolitiek. De opvolger van de grote strateeg van het Britse imperium, Sir Halford Mackinder. Zowel achter als voor de schermen heeft de man de lijnen uitgezet. Hij was de tegenhanger van de neocons. Dat houdt in, zowel de neocons als Brzezinski streefden Anglo-Amerikaanse wereld dominantie na, maar ze verschilden hemelsbreed over de invulling daarvan. Waar de neocons bij voorkeur rechtstreeks de oorlog verklaarden aan landen die niet conformeerden prefereerde Brezinski subversieve actie.

Brzezinski werd op 28 maart 1928 geboren in Warschau, Polen. Zijn familie behoorde tot de lagere Poolse adel. In 1938 kreeg zijn vader een aanstelling als hoge diplomaat in Montreal, Canada. Ware het niet dat ondertussen Duitsland en de Sovjet-Unie Polen onder elkaar verdeelden. In 1945 kwamen de geallieerden en de Sovjets overeen dat Polen voortaan tot de invloedsfeer van de Sovjet-Unie zou behoren. Onder de Sovjet invloedsfeer verloor de Poolse aristocratie definitief al haar status en privileges, en op haar beurt vestigde de familie Brzezinski zich definitief in Noord-Amerika. Zbigniew Brzezinski ging ter plaatse studeren en maakte carrière, maar is altijd obsessief woedend gebleven op de Sovjet-Unie [Rusland]. De op wraak beluste Brzezinski heeft er altijd van gedroomd de Sovjet-Unie te vernietigen.

In de loop der jaren groeide de invloed van Brzezinksi gestaag. Zo werd hij adviseur van de presidenten John F. Kennedy en Lyndon B. Johnson. Bovenal raakte de gevierde politicoloog Brzezinski in de gratie bij de zeer machtige familie Rockefeller. Zo richtte hij in 1973 samen met David Rockefeller de Trilateral Commission op. De Trilateral Commission is een semi geheime organisatie vergelijkbaar met de Bilderberg groep, met dien verschil dat de Japanse elite eveneens deelgenoot is.

De Trilateral Commission realiseerde in 1976 een politieke huzarenstukje onder auspiciën van Brzezinski. Brzezinski ontdekte de onbekende ʽpindaplukkerʼ Jimmy Carter en loodse hem het Witte Huis in. De arme Carter had echter geen enkele macht. Maar hij werd door het electoraat wel keihard afgerekend voor het economische en politieke wanbeleid van de Trilateral Commission.

Zo was Brzezinski nationaal veiligheidsadviseur onder Carter in welke functie hij zich ontpopte als het meesterbrein achter het islamitische terrorisme. Veiligheidsadviseur Brzezinski was de architect achter de omverwerping van de Sjah en de installatie van fundamentalist ayatollah Khomeini. Brzezinski instrumentaliseerde ontegenzeggelijk het islamitisch fundamentalisme voor het Anglo-Amerikaanse imperium. De steun aan de fundies was alles behalve naïvitet, maar zeer afgewogen geopolitiek beleid. Brzezinski ging eind 1979 doelbewust islamitische terroristen steunen in Afghanistan met als doel de Sovjets in een wespennest te lokken. De Sovjets trapten met open ogen in die list, en de jarenlange oorlog die volgde droeg in belangrijke mate bij tot het bankroet en het uit elkaar vallen van de Sovjet-Unie. Brzezinski had zijn wraak!

Hiermee had Brzezinski wel een doos van Pandora opengedaan die sindsdien nimmer meer is gesloten. Dat vond de CIA niet noodzakelijkerwijs een probleem aangezien ze sindsdien menigmaal islamitische fundamentalisten hebben gebruikt als nuttige idioten om de belangen van het Anglo-Amerikaanse imperium te dienen.

Daarnaast was Brzezinski pro Vietnamoorlog, steunde massamoordenaar Pol Pot in Cambodja (heeft 2 tot 4 miljoen mensen vermoord) en verkrachtte de relatie van de VS met de regeringen van Frankrijk en Duitsland. Wellicht erger nog, dankzij zijn Russofobe politiek werd de koude oorlog heter dan ooit: hij bracht de wereld op het randje van een kernoorlog.

Gedacht wordt wel dat Brzezinksi Barack Obama reeds in 1981-1983 gerekruteerd heeft om president van de VS te worden (net zoals hij eerder Carter had gerekruteerd). Brzezinksi was toen professor aan Columbia University, en Obama student (althans, volgens Obama´s officiële CV).

Brzezinski´s honger naar wraak was nog niet gestild. Ondertussen werkte Brzezinski naarstig aan een plan om na de Sovjet-Unie eveneens de Russische Federatie uiteen te doen spatten als een zeepbel. Zodoende steunde de Brzezinski-clan gretig Tjetjeense terroristen om Rusland te destabiliseren. Zo wist Brzezinski in 2003 het bloed onder de nagels van Rusland vandaan te halen door politiek asiel in de VS te regelen voor Ilyas Khamzatovich Akhmadov “Minister van Buitenlandse Zaken” van één van de gevaarlijkste terroristische organisatie ter wereld.

Toen door de wol geverfde politieke analisten er weet van kregen dat Zbigniew Brzezinski de mentor en adviseur buitenlandse zaken was van Barack Obama gingen bij hen dan ook onmiddellijk alle alarmbellen rinkelen. Zij hadden aan een half woord genoeg om te begrijpen dat als Brzezinski (en Wall Street) in kamp Obama zaten de man onmogelijk de grote verlosser kon zijn zoals geframed door de mainstream media. Zeker in Rusland weet men heel goed wie Brzezinski is. Daarom nam de Russische krant Kommersant ook geen contact op met Obama maar rechtstreeks met Brzezinski toen ze wensten te weten welke bedoelingen Obama had. Want ze snapten heel goed dat Obama slechts een marionet was.

Brzezinski maakte zich de laatste jaren overigens erg druk over de ontwaking van de massa der mensen. Zo verkondigde hij op 17 november 2008 in Londen: “Vroeger was het eenvoudiger om een miljoen mensen te controleren dan ze te vermoorden, tegenwoordig is het oneindig veel eenvoudiger om een miljoen mensen te vermoorden dan ze te controleren.” Aldus lijkt de grote kampioen van de subversieve actie in de laatste jaren van zijn leven ook geneoconiseerd te zijn. Maar linksom of rechtsom, Brzezinski was ontegenzeggelijk één der grote kwade geniussen van zijn tijd.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

This entry was posted in The Grapevine Publications. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *